Ana Sayfa Yunanistan Haber Yunanistan Dışişleri: “Türkiye’nin Yasadışı Sondaj Yapma Kararını Kınıyoruz”

Yunanistan Dışişleri: “Türkiye’nin Yasadışı Sondaj Yapma Kararını Kınıyoruz”

5
0

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamayla, Türkiye’nin Kıbrıs Rum Kesimi’ne ait Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde (MEB) yasadışı olarak yaptığı araştırmaları kınadıkları belirtiliyor.
Açıklamada şu ifadelere yer veriliyor.
“Türkiye’nin Kıbrıs Cumhuriyeti Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde (MEB) kaçak sondaj yapma kararını kınıyoruz. Türkiye’yi, yasadışı faaliyetlerini derhal durdurmaya, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin devredilemez haklarına saygı göstermeye ve tüm Kıbrıs halkının yararına olanlara, bölgedeki istikrarı zayıflatan başka eylemlerden kaçınmaya, Kıbrıs sorununa adil ve uygulanabilir bir çözüm bulmaya yönelik müzakerelerin yeniden başlatılmasına davet ediyoruz.
Kıbrıs Cumhuriyeti’nin serinkanlı ve ölçülü dürüst tutumunu memnuniyetle karşılıyoruz ve Doğu Akdeniz’de istikrar direği ve güvenilir bir ortak olarak rolünü teyit etmektedir.
Yunanistan, Mart 2018 Avrupa Konseyi Sonuçlarının ve sonraki AB konumlarının içeriğini hatırlatıyor ve bir sonraki uygun eylemler için Kıbrıs Cumhuriyeti ve Topluluk ortakları ve müttefikleri ile sürekli iletişim ve koordinasyon içinde kalmaktadır.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz