Ana Sayfa Yunanistan Haber Yunanistan Dışişleri Bayrağa Yapılan Saldırıyı Kınadı

Yunanistan Dışişleri Bayrağa Yapılan Saldırıyı Kınadı

1
0

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Meis adasında kayalık bir alana çizilmiş olan Yunan bayrağına dronla kırmızı boya dökülmesi olayı ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, “Kastelorizo’da Yunan bayrağına yapılan dünkü hakareti tartışmasız bir şekilde kınıyoruz. Bu tür kabul edilemez eylemler, iki ülke arasındaki gerginliğin tırmanma olasılığını artırmayı amaçlıyor. Faillerin adalet önüne çıkarılabilmesi için Türk makamlarının olayı derhal kınayıp soruşturmasını bekliyoruz.” İfadeleri kullanıldı.

Öte yandan bugün erken saatlerde Denizcilik Bakanı Giannis Plakiotakis katıldığı bir televizyon proğramında, olayla ilgili kendisine yöneltilen soruya, “Kastellorizo’da yaşanan olay araştırılması gereken bir harekettir” dedi.

Kalkınma Bakanı Adonis Georgiadis de yaşanan bu olayla ilgili konuştu. Adonis şu ifadeleri kullandı: “Türkiye tarafından aptal birinin bu tahrik olayını organize ettiği açıktır. Ancak “büyük resmi” seyretmeyi sevdiğim için Türkiye ve Erdoğan bu yaz iki kez yenildiler. Filo’yu ve Oruç Reis’i iki kez çıkardılar ancak geri adım atmak zorunda kaldılar, aynı zamanda onlarca kez yaptıkları tehditleri geri aldılar. Onlar (Türkler) Limnos’tan (Fırkateyn) sürtünmeyi yediler, havada it dalaşında yaşanan olay sonrası tahrip olan F-16’ya aldıkları darbe, Evia’nın (Eğriboz) etrafında sıkıştığımız denizaltıları ve son 65 günde Yunan Silahlı Kuvvetleri ve Donanması’nın tam hakimiyetine karşı şimdi bazı aptallar yorgunluğu dronlarla gidermeye çalışıyor.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz