Ana Sayfa Yunanistan Haber Yunanistan Denizcilik Bakanlığı: “Havaya Uyarı Atışı Yapıldı”

Yunanistan Denizcilik Bakanlığı: “Havaya Uyarı Atışı Yapıldı”

1
0

“Yunan Sahil Güvenlik botuna bindirme yapmak istediler, ağır cisimlerle saldırdılar ve bunun üzerine havaya uyarı atışı yapıldı.”

İzmir’in Karaburun ilçesi açıklarında, 2 Türk balıkçı teknesine Yunanistan unsurlarınca açılan ateşle ve akabinde meydana gelen yaralanma olayı ile ilgili olarak, Yunanistan Denizcilik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer veriliyor.

“Sahil Güvenlik devriye botu, dün saat 18:00 sıralarında, Sakız Adası – Oinousses arasındaki deniz bölgesinde, Yunan karasularında balık avlayan bir Türk balıkçı teknesi görüldü.

Türk balıkçı teknesi Yunan karasularında avlandığı için öngörülen tavsiyeler ve uyarılar yapıldı. Yunan karasularından çıkması için Türk balıkçı teknesine Sahil Güvenlik devriye botu mürettebatı tarafından anında VHF ve canlı olarak uyarılar yapılsa da cevapsız kaldı.

Türk balıkçı teknesi, tavsiyelere rağmen tehlikeli manevralarla bindirme yapmak üzere Sahil Güvenlik devriye botunun üzerine gelmeye devam etti. Balıkçı teknesinin mürettebatı devriye botuna çeşitli ağır cisimler (taş v.b) atmaya başladı.

Bunun ardından devriye botu tarafından havaya ve güvenli bir alanda uyarı atışları yapılması sonucu Türk balıkçı teknesi doğu rotasından Türkiye karşı kıyısına doğru yola çıktı.” İfadeleri kullanılıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz