Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNAN VATANDAŞLARININ YURTDIŞINDA BULUNDURDUKLARI PARALARIN BELGELERİ GELMEYE BAŞLADI

YUNAN VATANDAŞLARININ YURTDIŞINDA BULUNDURDUKLARI PARALARIN BELGELERİ GELMEYE BAŞLADI

25
0

Yunan vatandaşlarının yabancı ülkelerde bulundurdukları paraların dokümanları Bağımsız Kamu Hasılatı Birimi’ne (ΑΑΔΕ) gelmeye başladı.

Yunan vatandaşlarının yabancı ülkelerdeki bankalarda bulundurdukları paraların dokümanları Bağımsız Kamu Hasılatı Birimi’nde görevli (ΑΑΔΕ) memurların eline ulaşmaya başladı.

Yunanistan’ın Avrupa Birliği ve Avrupa Birliği dışı ülkelerle karşılıklı bilgi paylaşımı konusunda yaptığı işbirliği sonucu, Yunan vatandaşlarının bu ülkelerdeki bankalarda ve değişik finans kurumlarında bulundurdukları yatırımların belgeleri Yunanistan’da bu konuyu araştırmak üzere kurulan Bağımsız Kamu Hasılatı Birimi’nde (ΑΑΔΕ) incelenmek üzere bilgi akışının başladığı belirtiliyor.

Buna göre, ilk olarak 2017 yılı sonuna kadar ABD’den bilgi akışının başlayacağı belirtilirken, Yunan vatandaşlarının yabancı ülkelerde yaptıkları yatırımlarla kurdukları çok uluslu şirketlerin faaliyetlerinin de 2018 yılının ilk altı ayı içinde Yunanistan’a bilgi akışının başlaması bekleniyor.

Dolayısıyla Yunanistan hükümeti, Yunan vatandaşlarının şimdilik ABD, İsviçre, Monako, Singapur, Panama, Hong Kong, Lübnan ve Cayman Adaları’nda bulundurdukları yatırımlarla ilgili en kısa zamanda haberdar olması bekleniyor. Bu araştırmanın ilerleyen zaman diliminde başka ülkeleri de kapsaması bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz