Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNAN SAVAŞ UÇAKLARININ HEDEFİ ATATÜRK BARAJI

YUNAN SAVAŞ UÇAKLARININ HEDEFİ ATATÜRK BARAJI

11
0

Yunanistan’da aylık olarak yayımlanan “STRATİGİKİ” dergisinin Aralık ayı sayısında yer alan konuların başında Yunan Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarının hedefinde “Atatürk Barajı”nın olduğu ifade ediliyor.

Olası bir Türk-Yunan savaşında hava saldırılarının ikinci basamağındaki uygulama kelimenin özüyle “engellemek” olduğu belirtiliyor.

Yunan savaş uçakları tarafından olası iki ülke arasındaki sıcak temasta, bu saldırılarda Cruise SCALP-EG roketlerinin ilk hedefinin komşu ülkenin enerji kalbi olan GAP projesi ve Atatürk Barajı olduğunu yazıyor.

 

Geniş bir şekilde en ince detayıyla analiz edilen konunun sertliği, Mirage 2000-5Mk2 savaş uçaklarından atılacak olan roketlerin projeye vereceği tahribata Türk Hava Kuvvetleri’nin olası karşılık vermesi durumunda bir eşitliğin söz konusu olmadığı çünkü Yunanistan’da bu hedeflerin karşılığının bulunmadığı ifade ediliyor.

Dergide ele alınan konuda, komşu ülkenin (Türkiye) Cruise SCALP-EG roketlerine karşı savunma mekanizması olmadığı ve bu mekanizmanın oluşturulması için yüzlerce milyon euro harcanması gerektiğini ve bunun da sonuç verip vermeyeceğinin de belli olmadığı ifade ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz