Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNAN SAHİL GÜVENLİK MODERN DEVRİYE BOTLARIYLA DESTEKLENİYOR

YUNAN SAHİL GÜVENLİK MODERN DEVRİYE BOTLARIYLA DESTEKLENİYOR

28
0

Yunanistan Denizcilik Bakanı Fotis Kuvelis, Yunan Sahil Güvenlik biriminin modern devriye botlarıyla destekleneceğini dile getirdi.

Denizcilik ve Ada Politikası Bakanlığı, son teknoloji ile donatılmış 3 adet kıyı devriye botunun tedarik edilmesi için İtalyan Contiere Navale Vitoria şirketi ile sözleşme imzaladı. Kıyı devriye botları 2010 yılında Yunanistan’a teslim edilmesi bekleniyor.

Sözleşme sonrası bir açıklama yapan Bakan Kuvelis şunları dile getirdi.

“Üç adet ultra modern donanımlı Sahil Güvenlik devriye botunun satın alınmasıyla birlikte, Sahil Güvenlik ve Sahil Güvenlik görevlisi kadın ve erkeklerin misyonu, 2020 yılında çok boyutlu çalışmalarında ve görevlerinde daha da etkili olacaktır. Satın aldığımız üç gemi, olumsuz hava koşullarında bile tamamen operasyonel durumda olacak.

Buna paralel olarak, dördüncü bir geminin alımı için gerekli fonu sağladık ve bu nedenle, uluslararası açık ihale prosedüründe belirtildiği üzere ihaleyi kazanan yüklenici firma Contiere Navale Vitoria’dan bu hakkımızı devreye sokmayı talep edeceğiz.

Dört teknenin operasyonel yetenekleri, özellikle Doğu Ege’de Liman Müdürlükleri ve Yunan Sahil Güvenlik biriminin operasyonel ihtiyaçlarının karşılanmasını ideal hale getirirken, büyüklüğü ile de ülkedeki tüm limanlara yanaşmasında bir sorun yaşanmayacak.”

Kuvelis, yaklaşık 42 milyon euro tutarındaki mevcut sözleşmenin Denizcilik ve Adalar Bakanlığı tarafından imzalanan Sahil Güvenlik tarihinin en büyük alım sözleşmesi olduğunu vurguladı.

Ayrıca, satın alınan modern donanımlı Sahil Güvenlik devriye botlarının, Avrupa Sınır Muhafız ve Sahil Güvenlik Ajansı’nın (FRONTEX) şartlarına tam olarak uyarlı olduklarını, FRONTEX tarafından koordine edilen ve Yunanistan dışında Ortak bir Avrupa operasyonuna yılda en az dört ay boyunca katılmaları gerektiğini belirtti.

Son olarak Bakan Kuvelis, “yakın gelecekte, İç Güvenlik Fonundan ve ESPA Avrupa fonları tarafından da finanse edilecek 49 milyon dolar değerinde 16 ila 19.5 metre uzunluğundaki yüksek hızlı devriye botları ile 11 ila 12 metre uzunluğundaki şişme devriye botlarının satın alımı için uluslararası açık ihalenin yapımını gerçekleştireceğiz.

49 milyon dolar değerindeki devriye gemilerinin temini için büyük bir uluslararası ihale ilanını imzalamaktan memnuniyet duyacağız.

Son olarak şunu ifade etmek isterim ki, uygun bir şekilde sıhhi teçhizatla donatılmış 11 metreden fazla üç botun 1,4 milyon euro bütçeyle satın alınması için sürecin devam ettiğini belirtmek isterim” dedi.

Bakanlıktaki imza töreninde hazır bulunan İtalya’nın Atina Büyükelçisi Luigi Maras, “bugün Sahil Güvenliklerimizin işbirliği yaptığını gösteriyoruz. Bugün girişimcilerimizin birlikte çalıştığını gösteriyoruz. Bugün hükümetlerimizin birlikte çalıştığını gösteriyoruz.

Karşılaştığımız korkunç zorlukları, bugün aynen sizin yaptığınız gibi onları fırsatlara dönüştürmek zorundayız. Ancak ne Yunanistan ne de İtalya, yan yana olmadıkça bu fırsatları yalnız değerlendiremezler, sadece biri diğerinin yanında olursa değerlendirebilirler. Ben Yunanistan’da daha fazla İtalya ve İtalya’da daha fazla Yunanistan istiyorum” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz