Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNAN PARLAMENTOSU “PRESPA ANLAŞMASI”NI ONAYLADI

YUNAN PARLAMENTOSU “PRESPA ANLAŞMASI”NI ONAYLADI

25
0

Yunan Parlamentosu “Prespa Anlaşması”nı onayladı.

Yunanistan ile Makedonya arasında çeyrek asırdan bu yana devam eden isim sorununun, Yunanistan genelinde yapılan karşı protesto gösterilerine rağmen sona erdiren “Prespa Anlaşması” Yunan Parlamentosu’nda onayladı. SİRİZA Milletvekilleri Mustafa Mustafa, Ayhan Karayusuf ve Hüseyin Zeybek “EVET” oyu kullanırken, Milletvekili İlhan Ahmet “HAYIR” oyu kullandı.

Başbakan Çipras’ın SİRİZA Partisi 145 Milletvekili anlaşmaya “EVET” oyu verirken, diğer partilerden 8 Milletvekili de “EVET” oyu verince muhalefet partilerin “HAYIR” oyu vermesine rağmen Prespa Anlaşması salt çoğunlukla onaylandı.

Oylama sırasında aşırı sağ Altın Şafak Partisi Milletvekillerinden Barbarusis’in “EVET” veya “HAYIR” demesi gerekirken “İhanete Hayır” deyince oturumu yöneten Parlamento Başkanı Nikos Vuçis “bu oylama sayılmıyor, “sadece “EVET” veya “HAYIR” olarak oyunuzu kullana bilirisiniz, bu söylediğinizi kabul etmiyorum” deyince sinirler gerildi ve bir anda ortalık karıştı. Karşılıklı tartışmalardan sonra ortam yeniden yatışınca oylama işlemine geçildi.

Böylece “Prespa Anlaşması” 25 Ocak 2019 Cuma günü 300 Milletvekilinin katılımıyla Yunan Parlamentosu’nda muhalefetin 147 “HAYIR” oyuna karşı 153 “EVET” oyuyla kabul edildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz