Ana Sayfa Türkiye | Dünya Yunan Ordusu’nda Türk Drone’lar Kullanılacak

Yunan Ordusu’nda Türk Drone’lar Kullanılacak

1
0

Arama kurtarma ve yer altı görüntüleme sistemleri konusunda dünyanın ilk drone’ları, çok yakında Yunanistan ordusu tarafından kullanılacak. Böylece Yunanistan ordusu tarihinde ilk kez, Türk özel sektörü tarafından üretilen drone’lar yer alacak.

Türkiye’de çok sayıda askeri operasyonda kullanılan drone’lar, Yunaistan ordusunda hizmet vermeye hazırlanıyor. Yunanistan ordusu tarihinde ilk kez, Türk özel sektörü tarafından üretilen drone’ları kullanacak.

Ancak bu haber Yunan basınını çıldırttı! Bu haberin doğru olup olmadığı direk Başbakan Miçotakis’e soruldu ve cevap bekleniyor.

Yunanistan, ilk etapta 50 cihaz satın alırken Assuva Savunma Sanayii Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Başbuğ, kolluk Kuvvetleri dışında ilk kez bir NATO üyesi orduya, bir Avrupa Birliği üyesi ülkeye malzeme satışı gerçekleştirildiğini söyledi.

“İlk kez bir NATO üyesi Orduya satış gerçekleştiriyoruz”

Assuva Savunma Sanayii Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Başbuğ, Türk Kolluk Kuvvetleri’nin ardından NATO ve AB üyesi bir orduya yüksek teknoloji ürünü drone satmaya hazırlandıklarını belirterek şu bilgileri verdi:

“Bir süre önce Yunanistan Savunma Bakanlığı ile yaptığımız bir anlaşma ile bizim ürettiğimiz 50 adet drone için ön kabul gerçekleşti. Gönderdiğimiz 2 adet drone, Yunan ordusu tarafından yapılan testlerden başarıyla geçti. Ürettiğimiz drone’lar daha çok havadan arama kurtarma çalışmaları, yer altı sığınaklarının tespiti, ormanda örtü altında canlı ya da cansız insan arama – bulma konularında hizmet verecek. Bu ülkeye yüksek teknoloji ürünü drone satışı konusunda gerekli izinler alındı. Türk Kolluk Kuvvetleri dışında ilk kez bir NATO üyesi orduya, bir Avrupa Birliği üyesi ülkeye malzeme satışı gerçekleştiriyoruz.”

50 adet drone teslim edeceğiz

Savunma sektöründe sistem üretmenin ve teslimatın uzun soluklu bir süreç olduğunu belirten Remzi Başbuğ, şunları söyledi:

“Assuva drone’ları, Türk yazılım mühendislerinin eseridir. Tamamı yerli donanım ve yazılımla uçuyoruz. Drone ile arama, kurtarma ve yer altı görüntüleme konusunda dünyanın en iyi cihazlarını üretmekten gurur duyuyoruz. Assuva Savunma Sanayi drone’ları özellikle havadan patlayıcı mayın bulma konusunda özel yeteneklere sahip. Bin metre uzaktan 50 metre derinliğe kadar geniş bir uçuş alanında yüzde 100 sonuç alan sistemlere sahibiz.

Yunanistan ordusuna termal kamera özelliklerine sahip drone’larla yer altı tünelleri, oda ve sığınaklar ile diğer askeri faaliyetlerde kullanmak üzere 50 adet drone siparişini yakında tamamlayacağız.”

Türk Kolluk Kuvvetleri, Çin, Sri Lanka ve Yunanistan ordusunda görev yapan Assuva drone’ları 25 kişilik mühendislik grubunun 15 yıllık araştırma geliştirme süreci ürünü olarak biliniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz