Ana Sayfa Yunanistan Haber Yunan Ordusu’nda Komutanlar Değişti

Yunan Ordusu’nda Komutanlar Değişti

3
0

Yunanistan’da, Miçotakis hükümeti Ordunun üst komuta kademesinde görev değişimi yaptı.

Başbakan Kiriakos Miçotakis başkanlığında, bugün gerçekleştirilen Dış İlişkiler ve Savunma Konseyi (KYSEA) toplantısında alınan kararlar doğrultusunda ordunun üst komuta kademesinde görev değişimi yapıldı.

Genelkurmay Başkanlığına 1. Ordu Komutanı Korgeneral Konstantinos Floros getirilirken, Kara Kuvetleri Komutanlığına Haralambos Lalusis, Hava Kuvvetleri Komutanlığında Georgios Mplioumis yerini korurken, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına da Stilyanos Petrakis getirildi.

Yapılan KİSEA toplantısında alınan karara göre Genelkurmay Başkanı Hristos Hristodoulou, Kara Kuvvetleri Komutanı Georgios Kampas ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Nikolaos Tsounis emekliliğe sevk edildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığında Georgios Mplioumis ise yerini korudu.

Kara Kuvvetleri (GES) Komutanı Korgeneral Georgios Kampas emekli edilirken, yerine şimdiye kadar 4. Kolordu Komutanı olan Korgeneral Haralampos Lalousis getirildi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığındaki görevine son verilen Nikolaos Tsounis’in yerine Stilyanos Petrakis getirildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz