Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNAN ORDUSU KARAAĞAÇ ÜZERİNDEN TÜRKİYE’YE GİRME TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRMİŞ

YUNAN ORDUSU KARAAĞAÇ ÜZERİNDEN TÜRKİYE’YE GİRME TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRMİŞ

13
0

Yunan Ordusu Karaağaç’taki kanalı geçerek Türkiye’ye girme tatbikatı gerçekleştirmiş.

Yunan Ordusu Temmuz 2017’de Meriç bölgesinde Karaağaç yakınlarında bulunan Türk tarafının kazdığı tankları engelleme kanalını geçme tatbikatı gerçekleştirmiş. Son iki günde Yunan basınının büyük bölümünde çıkan bu haber yoğun bir şekilde konuşulmaya başlandı.

Haberlerde, 3–7 Temmuz 2017 tarihlerinde 4. Kolordu Komutanlığı bünyesinde Meriç sınır bölgesinde konuşlanan XXI Mekanize Piyade Tümeni tarafından yapılan askeri tatbikatta, senaryo gereği Yunan Ordusu’nun Türkiye’nin bölgede kazarak inşa ettiği tank geçişlerini engelleme kanalını geçme ve akabinde Türkiye topraklarına yayılma tatbikatı gerçekleştirdiği iddia ediliyor.

Söz konusu tatbikatın, 31. Mekanize Piyade Tugayı tarafından gerçekleştirildiği, 1. Ordu’ya bağlı İstihkam Savaş Taburu (730 ΤΜΧ-Γ/Φ) ve 4. Kolordu’nun İstihkam Savaş Taburu (744 ΤΜΧ-Γ/Φ) tarafından desteklendiği belirtiliyor.

Tatbikatın senaryosunun, Yunan birliklerinin 48 saatlik sürekli bir operasyonla Türk tarafına onlarca kilometre derinliğe girerek bunu korumak ve Güney Meriç bölgesinden de girecek olan kuvvetler arasında köprü oluşturmak olduğu ifade ediliyor.

Yine bu senaryo gereği Türk topraklarına geçilmesinden sonra kısa sürede LEO2HEL tankları tarafından 5.800 metre mesafeye 120 mm top atışlarının başarıyla gerçekleştirildiği belirtiliyor.

Son olarak, söz konusu tatbikatı 1. Ordu Komutanı Dimokritos Zervakis, 4. Kolordu Komutanı Yorgos Kampas ve Yunanistan Kara Kuvvetleri Komutanı Alkiviadis Stefanis’in takip ettiği ve gayet başarılı buldukları ifade ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz