Ana Sayfa Yunanistan Haber Yunan Korgeneral: “Bayraktar, Yunan Savunmasını Sınıyor”

Yunan Korgeneral: “Bayraktar, Yunan Savunmasını Sınıyor”

0
0

Yunanlı emekli Korgeneral Georgusis, “Türkiye düşük bir maliyetle, hem Yunan savaş gemilerinin Ege’deki hareketlerini, hem de adalardaki savunma noktalarımızı izleyebiliyor” ifadelerini kullandı.

Yunan emekli hava korgeneral Evangelos Georgusis, Ta Nea gazetesinde, “Bayraktar, Yunan savunmasını sınıyor” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Korgeneral Evangelos Georgusis yazısında, Türk İHA’larının düşük maliyetli keşif uçuşlarının Yunanistan’ı zorladığını ifade etti.

İHA’lara karşı Yunan F-16’larının üslerinden havalanmasının çok yüksek maliyetli olduğunu da vurgulayan Korgeneral, “Türkiye, orta ve yüksek irtifada, günde ortalama 3-4 uçuş gerçekleştirdiği söylenen Bayraktar’lar sayesinde düşük bir maliyetle, hem Yunan savaş gemilerinin Ege’deki hareketlerini, hem de adalardaki savunma noktalarımızı izleyebiliyor” ifadelerini kullanıyor.

Bayraktar TB2’lerin, Meriç’ten Meis Adası’na kadar gerçekleştirdikleri uçuşların, Yunan Savunma Bakanlığı için ciddi bir “baş ağrısı” haline geldiği vurgulanan yazıda, “Türkiye, İHA’ların Ege Denizi üzerinde uçuşları nedeniyle, Yunan F-16’larının maliyeti yüksek olmasına rağmen, Türk İHA’larını gerektiğinde “tespit” ve “püskürtme” için üslerinden havalanmak zorunda kaldıkları belirtiliyor.

Yunanistan’ın bu durum ile baş edebilmesinin hiç de kolay olmadığı, üstelik Ege’de uçan Türk İHA’larının sayısının ve uçuş saatlerinin arttırılması halinde, durumun daha da zorlaşacağı kaydedilen yazıda, “Kimileri çözüm olarak, Türk İHA’larını düşürülmelerine ilişkin fikirler ortaya atıyor. Böyle bir şey, çıkacak gerginliğin sadece Yunanistan’ın lehine olacağına karar verilmesi halinde çözüm teşkil edebilir” ifadesi kullanıldı.

Bayraktar TB2’nin özelliklerine de değinilen yazıda ayrıca, “Ancak teknoloji de sürekli gelişiyor. Belki gün gelir, teknoloji sayesinde, Bayraktar havalandığı üsse dönmek yerine başka bir üsse iner” (Yunanistan’daki bir üsse kast ediliyor).

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz