Ana Sayfa Yunanistan Haber “Yunan Halkının Desteğine Sahipsiniz”

“Yunan Halkının Desteğine Sahipsiniz”

6
0

Yunanistan Başbakanı Miçotakis Güney Kıbrıs’ı ziyaret ediyor.

Başbakan Kiriakos Miçotakis, Yunanistan güçlü olduğunda, Kıbrıs’ın da (Rum Kesimi) Helenizm’in de güçlü olacağını söyledi. Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ne resmi ziyaret gerçekleştiren Miçotakis, Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis’i ziyaret etti.

Kıbrıs Rum kesimi ile önemli konuları masaya yatıracaklarını ifade eden Miçotakis, ilk resmi ziyaretini Kıbrıs’a yapmaktan büyük onur duyduğunu söyledi. Anastasiadis’e, “Yunan halkının desteğine sahipsiniz” diyen Başbakan, Yunanistan halkının yeni bir sayfa açmak için kendilerine güçlü bir görev verdiğini kaydetti.

Anastasiadis de, Başbakanı’nın babasını iyi tanıdığını belirtti ve ki ülke arasındaki dostluk bağlarının devam edeceğini ifade ederek, “Bölge ülkeleriyle sağlam ilişkiler geliştirdik. Her zaman barış ve istikrar çerçevesinde” dedi.

Başbakan Miçotakis, Rum liderin kullandığı koltuk değneklerine de atıf yaparak, “Çok yakında bu koltuk değneğinden kurtulacağınızı ümit ediyorum” dedi. Başbakan Miçotakis’in 2 gün boyunca ziyaretler gerçekleştireceği belirtildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz