Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNAN HABER SİTELERİNDEN MİLLETVEKİLİ KARAYUSUF’A BOŞU BOŞUNA ÖVGÜ

YUNAN HABER SİTELERİNDEN MİLLETVEKİLİ KARAYUSUF’A BOŞU BOŞUNA ÖVGÜ

20
0

 

Yunan haber siteleri Milletvekili Ayhan Karayusuf’a boşu boşuna övgü yağdırıyor. Yunan basınının bir bölümü tarafından Milletvekili Ayhan Karayusuf neredeyse kahraman ilan edilecek. Nedeni ise, Milletvekili Ayhan Karayusuf, Davutoğlu’nun Atina’daki ziyaretinde Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği’nde gerçekleşen toplantıya katılmadığı yazılıp çiziliyor ve bundan dolayı takdir ediliyor. Aslında boş ve gerçekleri yansıtmayan bir haber, yorum.

Şu yorumlar yapılıyor:

“Ancak bir kez daha SYRIZA’nın Milletvekili Ayhan Karayusuf yokluğuyla Azınlığın çıkardığı bütün Milletvekillerinden farklı olduğunu gösterdi.  Adam bağımsız, tabii ki desteklediği bazı şeylerde anlaşamayabiliriz, üçüncü şahıslardan emir almadığından bu gerçeğe saygı duyuyoruz….”

BİRLİK Gazetesi olarak Yunanlı meslektaşlarımıza iki çift sözümüz olacaktır, lütfen okusunlar. Biz nasıl Yunancayı iyi derecede okuyup yazıyorsak onlar da okuyup yazsınlar. Zaten okuyup yazanları da var. Bir başka dili okuyup yazmak ayıp değil, okuyamamak öğrenememek ayıptır. Hele hele Batı Trakya gibi ve daha dünyanın bir çok bölgesinde olduğu gibi iki ayrı dine ve ırka mensup olan insanların iki dili de konuşmaları, okumaları ve yazmalarından dolayı daha bir güzel şey olamaz. Daha ziyade birlikte yaşam ve hoşgörünün gelişmesine faydalı olur. Çünkü iki toplum da bir birinin dilinden anlar ve anlaşır.

Ancak Yunan basını her zamanki gibi “asparagas” haberlerle kamuoyunu yanlış bir şekilde bildirmekten ve gergin bir ortam yaratmaktan bıkmış değil. Yunan basını, Türkiye-Yunanistan, Batı Trakya’da Azınlık-Çoğunluk, Müslüman-Hristiyan, Türklerle- Yunanlılar arasında sanki gerginlik ve ırkçılık varmış gibi göstermeye devam ettikçe sürekli gülünç duruma düşmeye devam edecektir. 

Bu yalan yanlış, asılsız yorumu Yunanistan genelinde tüm internet sitelerine duyuran bölgemizdeki bir internet sitesi, bu ziyaret esnasında Atina’da neler olup olmadığını iyi araştırmamış olsa gerek. Bu sebepten dolayı biz kendilerine yardımcı olma açısından doğruyu yazıyoruz. Her ne kadar Atina’ya gidemesekte kendilerine yardımcı olmaya çalışacağız.

Evet, BİRLİK Gazetesi’nin Atina’dan sıcağı sıcağına aldığı bilgiler doğrultusunda, SYRIZA Rodop Milletvekili Ayhan Karayusuf aynen diğer Milletvekilleri gibi birinci toplantıya katılmıştır ve Davutoğlu ile sohbet toplantısında güzel de bir konuşma yapmıştır. Ancak geri dönüş için uçuş saati geldiğinden dolayı ikinci toplantıya katılamamıştır. (Katılmamıştır değil)

Yunanca yorum yazısı:

Σχ :Στην φωτογραφία που ΔΕΝ είναι από το δημοσίευμα από αριστερά προς δεξιά βλέπουμε : Πρόξενος στην Κομοτηνής Ιλχάν Σενέρ, ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, υπουργός Νταβούτογλου, ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε και ο πρέσβης στην Αθήνα Κερίμ Ουράς.

Πάντως για μια ακόμη φορά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καρά Γιουσούφ δια της απουσίας του έδειξε πως είναι διαφορετικός από όλους τους βουλευτές που έχει βγάλει η μειονότητα. Ο άνθρωπος είναι ανεξάρτητος, μπορεί να μην συμφωνούμε βέβαια με διάφορα από αυτά που υποστηρίζει, σεβόμαστε όμως το γεγονός πως δεν είναι τζουτζές και δεν παίρνει εντολές από τρίτους….

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz