Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNAN GAZETECİLER TEKİRDAĞ’I GEZDİ

YUNAN GAZETECİLER TEKİRDAĞ’I GEZDİ

18
0

Trakya Bölgesini tanıtma programı kapsamında, Tekirdağ’a giden Yunanistan’ın ulusal basınında görevli gazeteciler, burada yaptıkları gezi sonrası yaptıkları açıklamada, Türkiye’nin gelenek ve göreneklerine bağlı bir ülke olduğunu söyledi.

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) ve Atina Kültür ve Tanıtma Müşavirliği işbirliğiyle Trakya Bölgesini tanıtmak için düzenlenen programda Yunanistanlı Gazeteciler Tekirdağ’ı gezdi. Tekirdağ’a giden Yunanistanlı gazeteciler düzenlen gezi kapsamında Rakoczi müzesine gelerek burada sergilenen eserleri teker teker inceledi. Daha sonra Tekirdağ’ın sokaklarını gezen gazeteciler hatıra fotoğrafı çektirdi.

“Türkiye gelenek ve göreneklerine bağlı bir ülke”

Gezi için Tekirdağ’a giden Yunanistan Ulusal basınında görevli Lemonia Vasvani gezi hakkında yaptığı açıklamada, Türkiye’nin kültürel değerlerine örflerine adetlerine bağlı bir ülke olduğunu dile getirerek, “Türkiye çok ama çok güzel bir ülke. Tıpkı cennet gibi. Türkiye’nin gezilecek çok yeri var. Trakya Bölgesi de örfüne geleneğine adetlerine bağlı bir bölge. Umarım gezimizi genişletiriz. Türkiye’nin güzel olan tüm yerlerini görme şansı buluruz” şeklinde açıklamada bulundu.

Trakya Kalkanıma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin tarafından yapılan açıklamada, “Bölge kültürünü, örfünü, adetini tanıtmak için Atina Kültür ve Tanıtma Müşavirliği ile birlikte böyle bir etkinlik düzenledik. Yunanistan Ulusal basınında görev yapan gazetecilere yönelik gezi düzenliyoruz. Bugün gezi kapsamında Tekirdağ Rakoczi Müzesini gezdik. Yunan dostlarımızla birlikte, Trakya’nın kültürel değerlerini dostlarımıza tanıtıyoruz” ifadelerini kullanıldı. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz