Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNAN DIŞİŞLERİ: “YUNANİSTAN KOMŞUNUN SALDIRGAN SÖZLER SÖYLEME SANATINDAN DOLAYI SÜRÜKLENMEYECEK”

YUNAN DIŞİŞLERİ: “YUNANİSTAN KOMŞUNUN SALDIRGAN SÖZLER SÖYLEME SANATINDAN DOLAYI SÜRÜKLENMEYECEK”

24
0

Yunan Dışişleri, “Yunanistan, komşunun saldırgan sözler söyleme sanatından dolayı sürüklenmeyecek” açıklamasında bulundu.

T.C.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karasularını 12 mile çıkarmaya hazırlanan Yunanistan’a tepki göstererek “Ülkemizi 12 mil meselesinde adeta Ege Denizi’ne ayak basamaz, Kıbrıs meselesinde de kendi haklarını savunamaz duruma getirme gayretleri beyhudedir. Uluslararası hukuktan ve teamüllerden kaynaklanan haklarımızı sonuna kadar kullanmakta, buna engel olmak isteyenlere de hadlerini bildirmekte kararlıyız” demişti.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine yazılı bir açıklamayla cevap verdi. Açıklamada, “Yunanistan, komşunun saldırgan sözler söyleme sanatından dolayı sürüklenmeyecek” ifadeleri ile başlayan açıklamada şu ifadelere yer veriliyor.

“Türkiye’nin tahrikleri, bölgenin istikrarını kritik bir noktada zayıflatıyor, Türkiye’nin yasal argüman yoksulluğunu kanıtlayamadığını açıkça ortaya koyuyor.

Yunanistan, komşunun saldırgan sözler söyleme sanatından dolayı sürüklenmeyecek. Tam aksine, bölgede istikrar ve güvenlik faktörü olarak, müttefikleriyle ve ortaklarıyla işbirliği içinde, uluslararası hukuk ve onun devredilemez haklarını savunmaya devam edecektir.

Farklılıkları ne olursa olsun, Doğu Akdeniz ülkelerinin geri kalanı enerjinin bölgemizde diyalog ve işbirliği köprüsü olması gerektiğini kabul ediyor.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz