Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNAN DIŞİŞLERİ: “ULUSLARARASI HUKUKUN TÜRKİYE TARAFINDAN İHLALİ ASILSIZ VE KEYFİ TEORİLERİ DİKKATE...

YUNAN DIŞİŞLERİ: “ULUSLARARASI HUKUKUN TÜRKİYE TARAFINDAN İHLALİ ASILSIZ VE KEYFİ TEORİLERİ DİKKATE ALINMAYACAKTIR”

32
0

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’ndan, “uluslararası hukukun Türkiye tarafından ihlali asılsız ve keyfi teorileri dikkate alınmayacaktır” açıklaması yapıldı.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından, Türkiye’ye ve özellikle de Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın, Yunan Münhasır Ekonomik Bölgesi (MEB) ve Ege Denizi’nin 12 deniz miline uzatılması ile ilgili yapılan ifadelere sert bir cevap verildi.

Yazılı olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer veriliyor.

“Yunan Münhasır Ekonomik Bölgesi’nin (MEB) bir bütün olarak belirlenmesi, uluslararası hukuk temelinde belirlenecek ve kesinlikle uluslararası hukukun Türkiye tarafından ihlali asılsız ve keyfi teorileri dikkate alınmayacaktır.

Askersizleştirme meselelerine gelince, Yunanistan’ın bilinen pozisyonları sadece uluslararası hukuktan ve BM beyannamelerinden kaynaklanıyor ve hiçbir şüpheye yer yok.

Yunanistan, saldırgan retorik bir anlayışa sürüklenmeyecek.

Komşumuz Türkiye’yi, uluslararası hukuk ilkelerine ve BM beyannamelerine bağlı olarak ciddiyet ve özveriyle hareket etmeye davet ediyoruz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz