Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNAN DEVLETİ’NDEN SELANİK’TE YAŞAYAN MÜSLÜMANLARIN İBADET ETMELERİNE ENGEL

YUNAN DEVLETİ’NDEN SELANİK’TE YAŞAYAN MÜSLÜMANLARIN İBADET ETMELERİNE ENGEL

29
0

Yunan Devleti’nden Selanik’te yaşayan Müslümanların ibadet etmelerine engel. Yunanistan, farklı dinlere mensup olan vatandaşlarının inanç özgürlüğüne baskı yapıyor, açıkça darbe vuruyor. Selanik Derneği’ndeki namazgahın kapısına Pazartesi günü kilit vuruluyor.

Yunan Devleti, Selanik’te yaşayan Yunan vatandaşı Müslümanların yasal ve anayasal hakları kullanarak kurdukları Makedonya-Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği 12 yıldan bu yana Selanik’te yaşayan soydaşlarımızın sosyal ve kültürel faaliyetlerini yerine getirdikleri bir mekan olarak hizmet vermektedir.

Tüzükte yer alan madde gereği, ibadetlerini yapabilmeleri için kendi imkanlarıyla Dernek çatısı altında oluşturdukları namazgah, Yunan devleti tarafından 3 Temmuz 2017 Pazartesi günü saat 13:00’da Polis tarafından kapısına kilit vurulacak. Dernek içinde olan ve üyelerin namaz kıldıkları bölüm akıl almaz bir şekilde Yunan Devleti tarafından kapısı mühürlenecek. Kaldı ki bu namazgaha giriş yine Derneğin içinden. Nasıl olur da hiç kimseye bir zararı olmayan bu bölüm hangi sebeplerden dolayı kapatılıyor.

Bilindiği üzere Selanik’te zaten açık cami yok, bir de kısıtlı imkanlarla Dernek çatısı altında kendi imkanlarıyla yoktan var edilen ve Cuma namazlarının, Bayram namazlarının kılındığı namazgahın girişine mühür vuruluyor. Böylece Selanik’te yaşayan yaklaşık 4.000 Müslüman bundan böyle Cuma namazı ve Bayram namazlarını eda edemeyecekler.

Defalarca Dernek yönetimi olarak kendilerine bir cami tahsis edilmek üzere devlet birimlerine müracaat ettiyseler de şu ana kadar bu talepleri kabul görmedi.

Sonuç olarak cami tahsis edilmiyor, hem de Dernek çatısı altında bir köşede ibadet yapmalarına izin verilmiyor. Bu düpedüz bir insan hakkı ihlalidir, inanç hakkı ihlalidir. Bunun da, uluslararası alanda hakka hukuka saygılı olduğunu, Yunanistan’da Azınlıkların tüm haklarını alarak refah içinde yaşadıklarını, Avrupa’ya yönelik bir model olduğunu dile getiren, her fırsatta yargının bağımsız olduğunu iddia eden Yunanistan’da maalesef inanç özgürlüğüne baskı yapıldığının açıkça göstergesidir.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz