Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNAN DEVLETİ NEDEN KORKUYOR VE HABERLEŞMEDE “KIRMIZI” TELEFONLARI SÖKÜP ATIYOR

YUNAN DEVLETİ NEDEN KORKUYOR VE HABERLEŞMEDE “KIRMIZI” TELEFONLARI SÖKÜP ATIYOR

25
0

Yunan devleti neden korkuyor ve haberleşmede “kırmızı” telefonları söküp atıyor.

Yunan devleti, dijital bilgilerin çalınmasına karşı bilgisayar korsanlığı ve bilgisayar korsanlarına (Hacker) karşı yeni bir güvenlik duvarı oluşturmak üzere kolları sıvadı. Hükümet tarafından yeni bir çalışmanın başlatıldığı belirtilirken, “kırmızı” telefonların söküp atma ve değiştirme çalışmalarının hızla devam ettiği belirtiliyor.

Devletin hassas ve üst seviyede hizmet veren birimlerinin yanı sıra, ülkenin emniyet güçlerinin ve silahlı kuvvetlerin de Yeni teknolojik imkanları kullanarak, gelişmiş Kapalı Uydu Ağı sistemi ile değiştirilecek olan haberleşme ağının en üst seviyede korunur olması için düğmeye basıldığı ifade ediliyor.

Bu çalışma planını Telekomünikasyon Genel Sekreterliği üstlenmiş bulunuyor. Yeni sisteme 220 adet yeni telefon dahil edilecek ve bilgisayar korsanlığı ve bilgisayar korsanları (Hacker) tarafından saldırıya uğrama şansı bulunmayacak. Böylece devletin gizli haberleşme, bilgi ve belgelerinin çalınmasının önüne geçilmiş olacak.

Bu sistemin kurulmasında artık özel sektörün kullanılmaması, yeni kurulum sisteminin kuruluşu ve kontrolünün tamamının Yunan devleti ve Ordusu tarafından kontrol edilecek olması güvenilirlik açısından önemli bir adım olduğu belirtiliyor.

Planlama ve tasarım tabii ki bununla da kalmıyor. Kurulacak yeni haberleşme sistemi sayesinde, Güvenlik Birimleri ve Silahlı Kuvvetler arasında bilgi veri ve görüntü ile bütünleşik, güvenli ve modern bir iletişim sisteminin kurulmasını ve işletilmesini de içeriyor.

 

Kaynak Yunan basını

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz