Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNAN DEVLETİ BATI TRAKYA’DA YAŞAYAN AZINLIĞI YOK SAYMAYA DEVAM EDİYOR

YUNAN DEVLETİ BATI TRAKYA’DA YAŞAYAN AZINLIĞI YOK SAYMAYA DEVAM EDİYOR

13
0

Yunan Devleti Batı Trakya’da yaşayan Azınlığı yok saymaya devam ediyor. Kurban Bayramını yaşayan Batı Trakya’daki Müslüman Türkleri yine yok sayan Yunan Devleti’nin yöneticileri başta Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas ve hükümetin Başbakanı Andonis Samaras olmak üzere hiç bir kimse Batı Trakya Müslüman Türklerinin Kurban Bayramını kutlayan bir açıklama yapmadı. Bir Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakan çıkıpta bir televizyonda yazılı veya sözlü bir açıklama yapamadı. Hele hele bölgemizden olan İçişleri Bakanı Stilyanidis ise ağzını açmadı.

Oysa Avrupa’nın birçok ülkesinde Başbakanlar ve devlet Başkanları ülkelerinde göçmen olarak yaşayan Müslümanların Kurban Bayramını kutlayan mesajlar yayımladı. Ancak ne hikmettir ki bu yılda yine ülkemiz Yunanistan Kurban Bayramını kutlayan bir mesaj dahi yayımlamaktan aciz kaldı.

Her fırsatta Azınlığı iç politika malzemesi olarak kullanan ve bizlere yeni kimlikler arayan ve yakıştıran Yunanistandaki zihniyet, bize “Yunanlı Müslümanlar” diyerek sorunlarımızın olmadığını, eşit muamele gördüğümüzü, vatandaşlık haklarımızın tamamının verildiğini, Azınlığın sorunlarının Yunanistan’ın iç meselesi olsuğunu hatta ve hatta ABD, Fransa, Almanya ve diğer AB ülkelerine Batı Trakya’da Azınlıkla çoğunluğun yaşamını ve birlikte var olma modelini örnek olarak gösteren ülkemizin ve bölgemizin yöneticileri bir Bayram mesajı yayımlamaktan aciz kalmaya devam ediyorlar.

Evet, ülkemizin anayasına, “İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi”ne  rağmen, onlarca ayrımcılığa mahruz kalmamıza rağmen, ülke içinde “ötekiler-diğerleri ve bizden olmayanlar” olarak görülmemize rağmen, ülkesine bağlı olarak yaşayan bu azınlık insanı ülkemizin bu yılki “OHİ” Bayramını kutluyoruz.

ÜLKEMİZİN “OHİ BAYRAMI KUTLU OLSUN”

İlhan Tahsin Ahmet

Birlik Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avrupa Gazeteciler Derneği

(AVGADER) Yunanistan Temsilcisi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz