Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNAN BASININDAN “ERDOĞAN’IN ŞAHİNİ” VE ERDOĞAN’IN SADIK “ASKERİ” YORUMU

YUNAN BASININDAN “ERDOĞAN’IN ŞAHİNİ” VE ERDOĞAN’IN SADIK “ASKERİ” YORUMU

25
0

Yunan basınından “Erdoğan’ın Şahini” ve “Erdoğan’ın sadık “askeri” yorumu.

Türkiye’de yeni bir dönem başladı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde görev yapacak olan 1 Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve 16 Bakan Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Külliye’de dün gece açıklandı.

“Erdoğan’ın Şahini” 

Açıklanan yeni hükümette yer alan Genel Kurmay eski Başkanı Hulusi Akar’ın Savunma Bakanı olarak göreve getirilmesi neredeyse tüm Yunan basınında geniş yer buldu.

Yunan basını, Savunma Bakanı Akar’ı “Erdoğan’ın Şahini” olarak adlandırdı ve savaş yanlısı olduğunu ileri sürerek, “Akar: Ege ve Yunanistan’la savaş” değerlendirmesinde bulundu. Ayrıca bu atamayla da “Cumhurbaşkanı Erdoğan F-35 Savaş Uçakları ve S-400 Hava Savunma Sistemi’nin anahtarlarını Akar’a teslim etti yorumunda bulunuyor.

Yunan basını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Hulusi Akar ve Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu ile yola devam etmesini, Türkiye’nin Yunanistan’a yönelik sert tutumunun devam edeceğini ileri sürüyor ve tahriklerin bu yeni dönemde daha da artarak devam edeceğini iddia ediyor.

“Erdoğan’ın sadık “askeri”

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu hakkında da yorumlarda bulunan Yunan basını, “Erdoğan’ın sadık “askeri” olarak adlandırıyor. Çavuşoğlu’nun da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yunanistan’a karşı her şekliyle saldırgan tutumunu harfiyen uygulayan sadık bir “asker” olduğu değerlendirmesinde bulunuyor.

Yunan basını, Çavuşoğlu’nun Aralık 2017’de “Yunanistan ile görüşerek bu sorunların nasıl çözüleceğine karar vermeliyiz. Üç alternatif var. Ya diplomasi yoluyla bir çözüm bulalım. Veya Uluslararası Mahkemeye başvuralım. Veya asker gönderelim ve adaları alalım” dediğini anımsatıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz