Ana Sayfa Batı Trakya Haber Yunan Basınına Soruyoruz; “Kavala’da Bayram Namazı Mı Kılındı Da Vakalar Patladı?

Yunan Basınına Soruyoruz; “Kavala’da Bayram Namazı Mı Kılındı Da Vakalar Patladı?

1
0

Kavala’da bayram namazı mı kılındı da Koronavirüs vakalarında bir anda patlama yaşandı?

Dikkatimizi çeken ve yaşanan bir gerçeği kaleme almak istedik BİRLİK Gazetesi oarak. Bizlere katılır veya katılmazsınız o ayrı bir konu ve peşinen söyleyelim; herkesin görüş ve kıyaslamasına saygı duyuyoruz. Ama kusura bakmayın da bazı gerçekleri ve karşılaştırmayı ve öz eleştiriyi de yapmadan edemeyeceğiz.

Konumuz yine çağımızın vebası Koronavirüs. Koronavirüs vakalarının ilk günlerde ağırlıklı olarak İskeçe’nin dağlık bölgesi Şahin köyünde başgöstermesiyle birlikte, özellikle Azınlık insanı Batı Trakya’da başta olmak üzere tüm Yunanistan genelinde Yunan basınının acımasızca hakaretlerine maruz kalmış, bölgeye Koronavirüsü adeta yayan bir unsur olarak hedef tahtasına oturtulmuştu ve günlerce ve hatta haftalarca günah keçisi misali sorumlu tutulmuştu.

Eee, peki nerede şimdi bu Yunan basını? İskeçe’ye sınır olan Kavala’da şimdilerde her gün vakalar 20’şer 20’şer açıklanıyor, görüldüğü fabrika ve benzeri işletmeler karantina altına alınıyor, hatta kapatılıyor. Tabii önlem almak her daim en önemlisi ve burada ilgili makamları tebrik ediyoruz aldıkları önlemlerden dolayı, ancak Şahin’de ve özellikle de Azınlık insanını acımasızca adeta yerden yere vuran İskeçe’nin, Rodop ilinin, Dedeağaç, Kavala ve Drama’nın “megafon tellallığı” yapan Yunan basını nerede? Neden bir satır yazı dahi yazmıyorlar?

Hani Batı Trakya bölgesinde Koronavirüs camilerden, Cuma namazlarından, bayram namazlarına giden Müslümanlar tarafından yayılıyordu, şimdi Kavala’da vakalarda patlama yaşanıyor, Kavala’da Müslümanlar tarafından Cuma namazı mı kılındı? bayram namazı mı kılındı da vakalar çoğaldı? Neden bunları yazmıyorsunuz ki? Tabii ki çifte standart yayın anlayışı tam gaz devam ediyor. Haydi şimdi de yapsanıza “megafon tellallığınızı, neden yazamıyorsunuz?

Demek ki Koronavirüs sadece Batı Trakya’da Müslümanlar tarafından yayılmıyormuş, bu anlaşıldı, haydi buyurun tam aksini ispat edin!

Şimdi 15 Ağustos 2020 tarihinde Meryem Ana’nın en büyük yortularından birini kutlamaya hazırlanıyorsunuz. Ramazan bayramı kutlamalarını yasakladınız, Kurban bayramı keza aynı oldu, peki 15 Ağustos tarihinde Meryem Ana yortusunun kutlamasıyla ile ilgili bir kısıtlama kararı alındı mı? Alındıysa açıklansın, alınmadıysa neden alınmadı?

Müslümanlara ait bayramlarda bir araya gelmek, kutlamak insan sağlığı açısından tehlikeli de Hristiyanların kutlamalarında Koronavirüsün yayılma tehlikesi yok mu?

Son olarak bölgemizdeki Yunan basınına şunu sormak istiyorum; neden bu Azınlığa bu kadar yükleniyor sunuz ki? Hristiyanlar temiz de Müslümanlar pis mi? hadi Allah aşkına, bırakın bölgede ayrımcılık yapmayı da gerçeklere tarafsız pencereden bakın ve yazın!

Şunu iyi okuyun ve bilin! BİRLİK Gazetesi olarak biz kendi toplumumuzu, kendi soydaşımızı ve kendi dindaşımızı size ezdirmeye hiç ama hiç niyetimiz yok! Bu tür fikirler beyan ederek, gerçekleri haykırarak savunmaya, hatta size doğru ve tarafsız haberciliğin nasıl olduğunu ve olması gerektiğini göstermeye ve hatta sizlere örnek olmaya devam edeceğiz.

Kavala ile ilgili de gerçekleri yazabiliyorsanız yazın da görelim! Sadece tek taraflı olarak yazdığınız “kışkırtıcı” yazılarla bir toplumu zan altında bırakmayın? Ötekileştirmeyin? Yazık?

Saygılarımızla

BİRLİK Gazetesi

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz