Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNAN BASINI BAŞKONSOLOS BİLTEKİN’İN HALKİDİKİ ZİYARETİNE GENİŞ YER VERDİ

YUNAN BASINI BAŞKONSOLOS BİLTEKİN’İN HALKİDİKİ ZİYARETİNE GENİŞ YER VERDİ

9
0

T.C. Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin, dün sabah Poligiros Belediye Başkanı Asterios Zografos ile şehrin Belediye binasında yaptığı görüşme Kuzey Yunanistan’da Yunan basınında geniş yer buldu. Basın Selanik ve bölgenin turizm alanında canlanmasının Türk turistlerin bölgeye gelmesiyle canlanabileceğini yazdı ve Türk Hava Yolları’nın da buna büyük katkısı olacağını vurguladı.

Gazete ve televizyonlarda çıkan haberler şu şekilde yorumlandı.

‘2011 yılında 25.000’i aşkın Türk Selanik’i ziyaret etti. Sayının bu yıl daha da artması bekleniyor, zira Türkiye’nin dış turizm alanında en büyük tur operatörlerinden biri şehri ve Halkidiki’yi gidilecek yerler olarak tanıtıyor.

Önümüzdeki aydan itibaren, İstanbul-Selanik uçak seferleri haftada dörtten altıya çıkarılacak.

Dünya çapında en büyük beşinci turizm fuarı olan ve İstanbul’da gerçekleştirilen 16. EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na katılımlarında, Selanik Otelciler Birliği ile Halkidiki Otelciler Birliği oldukça olumlu mesajlar aldılar.

Türkiye’nin dış turizm alanında en büyük tur operatörlerinden biri (İstanbul’dan Pronto Tour), Türk Hava Yolları’na haftada 100 kişilik yer ön ödemeyle (bu turizm paketlerini destekleyeceği anlamına geliyor) Selanik’i Avrupa’da gidilecek yerler ‘‘haritasına’’ ekledi. Geçtiğimiz Kasım ayında Pronto Tour temsilcileri Selanik’e geldiler ve şehrin otellerinin seviyesinden etkilendiklerini ve şehri şirketlerinin Avrupa listesine eklediklerini açıkladılar.

Buna paralel olarak, Türk Hava Yolları da İstanbul-Selanik-İstanbul seferlerinin sayısını 27 Mart 2012 tarihinden itibaren haftada dörtten altıya çıkardıklarını, Eylül ayında ise bu sayının yediye çıkarılacağını açıkladı. Ayrıca, Türk Hava Yolları, satış noktalarında Türkçeye çevrilmiş turistik Halkidiki broşürleri dağıtacak ve bölgeye gelecek Türk basın heyetlerine belirli sayıda bilet sağlayacak.

 

TÜRK YATIRIMCILARIN HALKİDİKİ’YE İLGİSİ.

 

Türk işadamları Halkidiki’de turizm tesisleri kurmakla ilgileniyorlar: Bu yatırım ilgisini, dün gerçekleştirdikleri görüşme sırasında, Poligiros Belediye Başkanı Asterios Zografos’a T.C. Başkonsolosu Tuğrul Biltekin aktardı.

Sayın Zografos ‘‘Makedonia’’ya yaptığı açıklamada, Türk Başkonsolosun kendisine Türk yatırımcıların Halkidiki’nin sahil kesiminde ve dağlık bölgesinde otel birimleri ve başka turizm tesisleri kurmakla ilgilendiklerini bildirdiğini belirtti.

Poligiros Belediye Başkanı, ‘‘Bölgemizi geliştirme çabası merkezi yönetime bağlı değildir. Yerel yönetim turizm alanını geliştirmek ve iyileştirmek gibi tüm alanlarda hareket etmektedir’’ diye açıkladı.’’

 

‘‘Selanik ve Halkidiki Türklere turistik yerler olarak tanıtılıyor. Nisan ayından itibaren Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Selanik seferleri artıyor.

EMITT Turizm Fuarı çerçevesinde gerçekleştirilen bir etkinlikte, Türk Hava Yolları, 27 Mart 2012 tarihinden itibaren İstanbul-Selanik seferlerini haftada dörtten altıya çıkaracaklarını açıkladı.

9-12 Şubat tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilen ve dünya çapında en büyük beşinci turizm fuarı olduğu söylenen fuara, Halkidiki Otelciler Birliği ile Halkidiki Turizm Kuruluşu katıldı. Her iki kuruluş da, ayrı açıklamalarında, fuara katılımlarından ve Türkiye turizm piyasasından ileri gelenlerle yaptıkları temaslardan oldukça memnun kaldıklarını bildiriyorlar.

Özellikle Selanik Otelciler Birliği’ne ait pavyonda, Selanik her zevke hitap eden çekici bir turistik rota olarak tanıtıldı ve özellikle komşularımız için eğlence, alışveriş, tarihi anıtları ziyaret ve ticari görüşmeler olanakları sunan yakın bir yer olduğu vurgulandı.

Selanik Otelciler Birliği Başkanı Aristotelis Thomopoulos ile görüşmede bulunan Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay pavyonu ziyaret etti. Birliğin Yönetim Kurulu ise İstanbul Ticaret Odası’nı ziyaret etti.

En başarılı paralel etkinliklerden biri de, Türkiye’nin dış turizm alanında en büyük tur operatörlerinden Pronto Tour’la oldu. Pronto Tour, Türk Hava Yolları’ndan Thermaikos’un gelinine haftada 100 kişilik yer satın alarak Selanik’e ‘‘yatırım yaptı’’ ve Selanik’i Avrupa’da gidilecek yerler listesine ekledi.

Selanik Otelciler Birliği’nin İstanbul ziyareti Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) onuruna verilen akşam yemeği ile sona erdi.

Diğer yandan, Halkidiki Turizm Tanıtma ve Marketing Kuruluşu, kendi açıklamasında, İstanbul’da özel bir etkinlikte İstanbul-Selanik seferlerinden ve bölgeyi tanıtma çabalarından dolayı Türk Hava Yolları’nı ödüllendirdiğini belirtiyor. Kuruluşa göre, Türk Hava Yolları Kuzey Yunanistan Müdürü Utku Yazan ile Kuruluşun broşürlerini Türkçeye çevirmek ve Türk Hava Yolları’nın satış noktalarında dağıtmak konusunda anlaşma sağlandı. Ayrıca Türk Hava Yolları, Halkidiki’yi ziyaret edecek gazeteciler için belirli sayıda bilet sağlayacak ve Yönetim Kurulu temsilcileriyle hava yolu şirketinin bağlantısı bulunan Amerika ve Asya ülkelerine ziyaretler düzenleyecek. Şu anda Türkiye’den iki tur operatörü Halkidiki’yi programlarına eklediler. Bunlardan birincisi Pronto Tours.

 

Stant ve kurum, işadamları ve basın kuruluşlarından oluşan 30 kişilik bir heyetle EMITT’e katılan Kuruluş, ‘‘tüm kurumlarla yapılan görüşmeler sonucunda, Türk ziyaretçilerin Halkidiki’nin doğal ortamına, gastronomisine ve harika plajlarına ilgi gösterdikleri anlaşılıyor’’ diye belirtiyor ve ‘‘perspektifler ve direk uçak seferleri sunan çok ciddi bir piyasa açılıyor’’ diye ekliyor.

 

Halkidiki’ye yatırıma ilgi

 

T.C. Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin, dün sabah Poligiros Belediye Başkanı Asterios Zografos ile şehrin Belediye binasında yaptığı görüşmede, bölgede Türk turist çekecek yatırımlara ilerlemeyi arzuladığını dile getirdi.

 

Hatta son aylarda bölgemizi oldukça sık ziyaret ettiğinden dolayı kendisini Halkidikili hissettiğini belirtti.

 

Poligiros Belediye Başkanı, Türk Başkonsolos’un dile getirdiği düşüncesini selamladı ve ‘‘kısa zamanda bölgemize faydalı sonuçlar verecek ortak bir eylem paketi hazırlamak için bir sonraki görüşmemizde önerilerimiz hazır olacak’’ diye ekledi.’’

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz