Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNAN ARMATÖRLER: “VİZE SORUNU ÇÖZÜLSÜN”

YUNAN ARMATÖRLER: “VİZE SORUNU ÇÖZÜLSÜN”

16
0

Yunanistan Yolcu Taşımacılığı Şirketleri Birliği Başkanı Michalis Sakellis, Türk limanları ile Yunanistan limanları arasında bağlantı kurulması için Yunanistan tarafında büyük ilgi olduğunu belirterek, “Türk turistlerin Yunanistan’a girişlerindeki vize sorununun çözülmesi gerekiyor, hükümetler nezdinde sorunlar çözülmeli” dedi.

Yunanistan’ın Midilli Adası’nda düzenlenen “Midilli EXPO, Ege, Ticaret Kültür ve Turizm Fuarı” kapsamında iki ülke işadamlarının katılımıyla “Ticaret, Turizm, Sanayi” konulu bir iş forumu gerçekleştirildi. Foruma, fuara katılmak için Midilli’ye İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Başkan Yardımcısı Akın Kazançoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri, Meclis üyeleri ile birlikte Ayvalık Ticaret Odası, Aliağa Ticaret Odası ve Ödemiş Ticaret Odası üyeleri katıldı. Yunanlı işadamlarının ilgi gösterdiği fuara Midilli Ticaret Odası Başkanı Thrasos Kalogridis, Türk Yunan Ticaret Odası Başkanı Panagiotis Koutsikos ve Selanik Limanı Başkanvekili Panagiotis Theodosiou da katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için deniz hatlarının çok önemli olduğunu söyledi. Selanik ile İzmir arasında çalışacak bir feribot için geçen hafta İzmir’e gelen Yunanlı bir işadamı ile görüştüklerini belirten Demirtaş, “Bu çalışmalar hızla ilerliyor. İzmir -Selanik arasında çalışacak feribot Midilli’ye de uğrayabilir” diye konuştu.

İzmir Ticaret Odası’nın öncülüğünde İzmir’in kruvaziyer turizmde büyük başarı gösterdiğini hatırlatan Demirtaş, kruvaziyer turizmi geliştirmek için dünyanın her yerinde düzenlenen kruvaziyer forumu ve fuarlarına katıldıklarını söyledi. Demirtaş, katıldıkları her forumda sadece İzmir’in ve ülkemizin değil Midilli’nin diğer Yunan Adalarının da tanıtımını yaptıklarını belirterek “İki ülkenin Ege’deki güzelliklerini dünyaya birlikte pazarlamalı, ortak hatlar oluşturmalıyız” dedi.

İZMİR SELANİK HATTINA MİDİLLİ’DE EKLENMELİ

Selanik Limanı Başkanvekili Panagiotis Theodosiou ise Selanik ile ilgili konunun Selanik Belediye Başkanı Yannis Butaris ile birlikte ele aldıklarını ifade ederek, Selanik Limanı’nın feribot konusunda altyapısının hazır olduğunu söyledi. Midilli Ticaret Odası Başkanı Thrasos Kalogridis de İzmir Selanik arasında çalışacak feribotun mutlaka Midilli’ye de uğramasını istediklerini söyledi.

Yunanistan Yolcu Taşımacılığı Şirketleri Birliği Başkanı Michalis Sakellis, Türk limanları ile Yunanistan adalarındaki limanların arasında bağlantı kurulması için büyük ilgi olduğunu belirterek, “Ancak, bir kruvaziyer, feribot hattının oturması için gereken süre bir risk ve Yunanlı firmalar bu riski göze alamıyor. Diğer yandan Türk turistlerin Yunanistan’a gelişindeki vize sorunu mutlaka çözülmeli. Bu sorun hükümetler nezdinde çözülmelidir” diye konuştu. İzmir Ticaret Odası ve İzmir’in kruvaziyer turizmde gösterdiği başarıyı çok takdir ettiklerini belirten Sakellis, “Yunan şirketler olarak bu başarıdan alacağımız çok dersler var” dedi.

Demirtaş da, Sakellis’e Yunanlı firmalara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek şunları söyledi: “Armatörler bu işe girsinler, zarar etmeyecekler. Vize sorunun çözülmesi için hükümetiniz nezdinde sizin yapacağınız girişimler çok önemli.” Forum açılış konuşmalarından sonra Türk ve Yunan işadamları arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz