Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YÜKSEK TAHSİLLİLERİN YENİ BAŞKANI DR. HÜSEYİN BALTACI

YÜKSEK TAHSİLLİLERİN YENİ BAŞKANI DR. HÜSEYİN BALTACI

26
0

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’nin (BTAYTD) yeni Başkanı 122 oy alan Dr. Hüseyin Baltacı oldu.

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’nin (BTAYTD) yeni Başkanı Dr. Hüseyin Baltacı. Derneğin 38. Olağan Genel Kurul toplantısı 27 Ocak Pazar günü Gümülcine’de gerçekleştirildi.

1185 üyeli Derneğin Genel Kurul toplantısına yaklaşık 130 üye katıldı. Gerçekleştirilen Kongrenin Divan Başkanlığını Av. Ahmet Kara, sekreterlik görevini ise Seval Ali Dayı ve Büşra Yusuf yaptı.

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği kongresinde, Milletvekili İlhan Ahmet, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, birer selamlama konuşması yaptılar. Dernek Başkanı Ercan Ahmet ise faliyet raporunu okudu, eleştiri ve önerileri cevapladı.

Konuşmaların tamamını VİDEO’lardan izleyebilirsiniz.

“Prespa Anlaşması”nda farklı kökene saygı, kendi ülkesi içinde yaşayan ulusal azınlıklara farklı uygulamanın sebebi nedir?

VİDEO İZLE: https://www.dailymotion.com/video/x71d06p

Genel Kurul toplantısında bir konuşma yapan Milletvekili İlhan Ahmet, “Prespa Anlaşması, Yunanistan’ın iki yüzlülüğünü, çifte standartını açıkça ortaya çıkarmıştır. Bu hükümet, aynı hassasiyeti Batı Trakya’ya Türk Azınlığı için göstermemiştir. Bu hükümet, Gümülcine ve İskeçe Türk Birliği konularında ve bu derneğin kurulmasında zorlaştırıcı kanunu getirmediler mi? Peki burada farklı kökene saygı kendi ülkesi içinde yaşayan ulusal azınlıklara farklı uygulamanın sebebi nedir?” diyerek anlaşmaya neden “HAYIR” oyu verdiğine açıklık getirdi.

Kongrede Yönetim Kuruluna Bahri Belço, Bilal Sarı Mahmut, Hüseyin Baltacı, İlhan Mehmet, Meltem Giritli, Mümin Mümin, Yüksel Esat aday olurken, Denetim Kuruluna da Aycan Ömer, Güngör İlyas ve Şükrü Hacı aday oldular.

Oylama sonucunda adayların aldığı oylar.

YÖNETİM KURULU

Hüseyin Baltacı: 122

Bahri Belço: 72

Yüksel Esat: 67

İlhan Mehmet: 62

Meltem Giritli: 58

Mümin Mümin: 52

Bilal Sarımahmut: 48

DENETİM KURULU

Güngör Hasan: 82

Şükrü Hacı: 79

Aycan Ömer: 59

 

VİDEO İZLE: https://www.dailymotion.com/video/x71d1f2

VİDEO İZLE: https://www.dailymotion.com/video/x71d2r3

VİDEO İZLE: https://www.dailymotion.com/video/x71d4df

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz