Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YORGOS DOLİOS: “BATI TRAKYA’DA SERBEST TİCARET BÖLGESİ ASLA OLMAYACAK, BU MÜMKÜN DEĞİL!”

YORGOS DOLİOS: “BATI TRAKYA’DA SERBEST TİCARET BÖLGESİ ASLA OLMAYACAK, BU MÜMKÜN DEĞİL!”

17
0

Son aylarda Batı Trakya bölgesinde Serbest Ticaret Bölgesi haberleri hemen hemen her gün gazetelerin sayfalarını süslemeye devam ediyor. Ancak bunun ne kadar mümkün olduğunu net bir biçimde hiç kimse söyleyemezken Evros Milletvekili Dolios net bir dille son noktayı koymuşa benziyor.

 

Geçtiğimiz günlerde Vatandaşı Koruma Bakanı Papuçis’in Evros ziyareti sırasında, Evros PASOK Milletvekili Yorgos Dolios canlı olarak bağlandığı bir radyonun sabah programında söyledikleri, Batı Trakya’ya Serbest Ticaret Bölgesi’nin hiç bir zaman olmayacağını ilk ağızdan bildiğini iddia etmesi akılları karıştırmaya yeti. Dolios, bölgede birilerinin sürekli bir biçimde bu konuyu gündemde tutmalarına şaşırdığını ancak kendisinin ilk ağızdan Bakan düzeyinden bildiği kadarıyla bunun asla gerçekleşmeyeceğini üzerine basa basa söyledi.

 

“ÇORLU ZİYARETİNDEN HABERİM YOKTU, OLSAYDI ZATEN GİTMEZDİM”

 

Dedeağaç Belediyesinin ve bazılarının bu konuyla ilgilendiğinin ve geçtiğimiz haftalarda Çorlu Serbest Ticaret Bölgesi’ne yapılan ziyaretten haberinin olup olmadığı sorusuna ve hatırlatılması üzerine Dolios, “Benim böyle bir ziyaretten haberim yok, olmadı. Olsaydı da zaten gitmezdim. Ben bu projenin gerçekleşmeyeceğini çok çok iyi biliyorum. Herkes kendi bölgesine bir Serbest Ticaret Bölgesi istiyor. Bunun gerçekleşmesi mümkün değil. Bu konu sadece bizim konumuz değil, AB’yi de ilgilendiriyor. Dolayısıyla şu an AB’nin bu tür uygulamalar için bir yasası mevcut değil. Avrupa’nın hiç bir yerinde böyle bir bölge mevcut değil. Dolayısıyla bu bir AB meselesidir. Sadece bizim meselemiz değil. Hiç kimse bu tür söylentilerle uğraşmasın. Ülkenin daha önemli meseleleri var.” dedi ve son noktayı koydu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz