Ana Sayfa Yunanistan Haber Yeni Demokrasi Partisi Avrupa Birliği’nden Türkiye’ye Karşı Yaptırım Talep Ediyor

Yeni Demokrasi Partisi Avrupa Birliği’nden Türkiye’ye Karşı Yaptırım Talep Ediyor

4
0

Yeni Demokrasi Partisi Avrupa Birliği’nden Türkiye’ye karşı yaptırım talep ediyor.
Doğu Akdeniz’deki güncel gelişmeler ve Türkiye’nin bölgede izlediği tutumdan rahatsızlık duyan ana muhalefet Yeni Demokrasi Partisi bu akşam üzeri Kiriakos Miçotakis başkanlığında, partinin genel merkezinde bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Yeni Demokrasi Partisi Dış İlişkiler sorumlusu Atina Milletvekili Yorgos Kumuçakos da hazır bulundu.
Kumuçakos toplantı sonrasında yaptığı açıklamada özetle şunları dile getirdi.
“Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de Uluslararası Deniz Yasasını görmezden gelmesi ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemen haklarını sorgulayarak bilinçli bir şekilde uyguladığı siyasi gerilime karşı bugün en öncelikli konu koordineli ulusal tutumdur.
Bu bağlamda, görevini her zaman olduğu gibi sorumluluk ve ulusal hassasiyetle yerine getiren Yeni Demokrasi, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de suçluluğu ile şekillenen durum hakkında ortakları ve müttefikleri zamanında ve tamamıyla bilgilendirmiştir. Son zamanlarda da Birleşmiş Milletlere en üst düzeyde benzer bilgilendirme yapıldı.
Özellikle, Perşembe günü yapılacak olan AB zirvesi bağlamında, AB’nin, Türkiye’nin tutumunu kınama ifadelerinin ötesinde, Türkiye’ye karşı yaptırımları göz önünde bulundurmayı taahhüt etmesi gerektiği temin edilmelidir. Türkiye eğer bugünkü davranışlarını devam ettirirse Doğu Akdeniz politikasının istikrarı ve güvenliği için kışkırtıcı ve risklidir.
Ayrıca, Türkiye’nin bu tür eylemleri keskin bir tezat oluşturuyor ve AB’nin Doğu Akdeniz’de enerji gelişmelerini ve ortaklıklar sunulabilecek alternatif enerji kaynakları ile enerji güvenliği stratejik hedefini baltalıyor.
Yunanistan ve Kıbrıs’ın stratejik bir hedef olarak desteklediği Türkiye’nin Avrupa perspektifi ve yolu yalnızca Türkiye’nin kendisine ve Avrupa ön koşullarına uyum derecesine bağlıdır.
Uluslararası toplumun tamamından, Uluslararası Hukuka saygı duymak ve Doğu Akdeniz’in kritik alanında istikrarsızlaştırıcı bir faktör olarak işlev görmemesi için Türkiye’ye uygun net mesajlar göndermesini talep ediyoruz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz