Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YENİ KİMLİK KARTLARI YOLDA

YENİ KİMLİK KARTLARI YOLDA

28
0

Yunanistan’da eski kimlik kartları tarih oluyor, yerine yenileri geliyor.

Kullandığımız kimliklik kartlarımız (taftotita) tarih oluyor, yerlerine banka kartlarının boyutundaki çipli kartlar geliyor. Yeni kimlik kartlarında parmak izinin yanısıra kan grubu da yer alacak.

Önümüzdeki birkaç gün içinde, devlet ihale kanunu maddesi gereğince kapalı teklif usulü ile 6 ay içinde yüklenici şirket belirlendikten sonra işlem başlayacak.

İlk belirlemelere göre yeni kimlikler her Yunan vatandaşına fotoğraflar hariç 7 euro’nun altında olacağı ifade ediliyor.

Yeni kimlik kartları diğer Avrupa Birliği ülkelerindeki kimlik kartları ile aynı ebatlar ve özelliklerde olup çip, fotoğraf, parmak izi ve kan grubu yer alacak.

Kimliklerin güvenlik kuşağı:  

Dijital güvenlik özellikleri yedi bölgeye ayrılmıştır:

Kimlik kartının ön kısmı

Bölge 1: Kimlik Kartı Numarası (card number).

Bölge 2: Cinsiyet, Adı, Soyadı, Doğum Tarihi, Uyruk.

Bölge 3: Geçerli olduğu tarih, karta ulaşım numarası, verildiği kurum.

Bölge 4: Kimlik kartı sahibinin imzası.

Bölge 5: Fotograf.

Kimlik kartının arka kısmı

Bölge 6: Baba adı, Ana adı, Doğum Yeri, Kimlik kartının veriliş tarihi, Kan grubu, Sosyal sigorta numarası (AMKA), Parmak izi.

Bölge 7: Mekanik okuma bölgesi (Machine Readable Zone-MRZ).

Yeni kimlik kartlarının üzerinde Yunanistan Cumhuriyeti Araması, Ülkenin adı (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ / HELLENIC REPUBLIC), Belge tipi (ΔΕΛΤΙΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ / IDENTITY CARD), Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO), RFID chip.

Elektronik çip’in içinde yer alacak kişisel kimlik bilgileri.

Kimlik sahibinin fotoğrafı, kayıt bilgileri, 24 yaşından sonraki boy ölçüsü, e-Devlet hizmetleri için gerekli bilgiler, kayıtlı olduğu Belediye, nüfus kayıt numarası, kimlik kartının verildiği bölge.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz