Ana Sayfa Batı Trakya Haberler Yemin Ettiler, Göreve Başladılar

Yemin Ettiler, Göreve Başladılar

7
0

Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti meclis üyeleri ve Eyalet Başkanı yemin etti.

Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti meclis üyeleri ve Eyalet Başkanı Hristos Metios düzenlenen dini törenle yemin ederek göreve başladı. Eski Valilik konağında “Yorgos Pavlidis” toplantı salonunda gerçekleşen törende Hristiyanlar İncil’e, Müslümanlar da Kur’an-ı Kerim’e el basarak yemin etti.

Hristiyan seçilmiş üyeler İncil’e el basarken, altı azınlık temsilcisinden törene katılan beş meclis üyesi, Hristos Metios liderliğindeki iktidar “Yeniden Doğuş” listesinden Tarkan Multaza, Ahmet İbram, Hritodulos Topsidis liderliğindeki ana muhalefet “Bölgesel Sentez” listesinden Cihan İmamoğlu ve Kostas Kaçimigas liderliğindeki muhalefet “Bağımsız Birleştirici Girişim” listesinden Serkan Mahmut ve Rıdvan Kurak törende Kur’an-ı Kerim’e el basarak yemin ettiler. Hritodulos Topsidis liderliğindeki “Bölgesel Sentez” listesinden seçilen İrfan Hacıgene ise törene katılmadı.

Eyalet Başkanı Hristos Metios yemin töreninde yaptığı konuşmada, yeni dönemde bölgenin yönetiminde hedeflerini açıkladı. Bölgede var olan farklı kültürlerin olumlu iletişimine değindi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz