Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YASSIÖREN’DE HATİM BEREKETİ VE COŞKUSU YAŞANDI

YASSIÖREN’DE HATİM BEREKETİ VE COŞKUSU YAŞANDI

23
0

İskeçe’nin şirin dağlık bölgesi köylerinden Yassıören köyünde 23 Nisan Pazar günü Hatim bereketi ve coşkusu yaşandı.

Yassıören köyündeki hatim merasimine T.C. Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, eşi Hülya Akıncı hanımefendi, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, Batı Trakya’da bir konferans vesilesiyle bulunan Prof. Dr. Mahmud Erol Kılıç, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, SÖPA Mezunu İskeçe İli Öğretmenler Derneği Başkanı Nurettin Kıyıcı ve çok sayıda Batı Trakya Türkü katıldı.

Bir selamlama konuşması yapan İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, son dönemde azınlığa yönelik baskı yöntemlerinin arttığına vurgu yaptı. Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın en temel insan ve azınlık haklarından başka bir şey istemediğini ifade eden Müftü Mete, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın tarihi boyunca hiçbir zaman şiddet ve terör gibi unsurlarla anılmadığını, bu tür faaliyetler içerisinde olmadığını ve bunları asla kabul etmediğini dile getirdi.

Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza ve İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu öğrencileri, velilerini tebrik ederek katılımcıların Miraç Kandili’ni ve çocukların çocuk bayramını kutladılar.

T.C. Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı da yaptığı selamlama konuşmasında kendilerini bu merasime davet eden öğrenci velilerine teşekkür etti. Hatim yapan öğrencileri de tebrik eden Başkonsolos Akıncı cemaatin Miraç kandili ve çocukların bayramını kutladı.

“Balkan coğrafyasında kalan Osmanlı bakiyesi topluluklar İslam’ın en saf ve temiz halini yaşıyorlar”

Son olarak Prof. Dr. Mahmud Erol Kılıç söz aldı ve bu güzel etkinlikte soydaşlarla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kılıç, bu toprakların çok değerli alimler ve arifler yetiştirdiğini vurguladı ve Yanya’dan Dedeağaç hatta daha aşağılardan bir çok büyük alimin yetiştiğini ve bu insanların yüzyıllar boyu bu topraklarda gönülleri fethettiğini ifade ederek, günümüzde Balkan coğrafyasında kalan Osmanlı bakiyesi toplulukların İslam’ın en saf ve temiz halini yaşadığını ifade etti. Azınlık toplumlarının yaşadıkları bölgelere göre farklı sıkıntılarının olabileciğini belirten Prof. Dr. Mahmud Erol Kılıç, aslolanın insanın kendini bulması, kendine gelmesi, birbirine kenetlenmesi olduğunu ifade ederek, bu şekilde yaşanan bazı sıkıntıların da üstesinden gelinebileceğini vurguladı. Son olarak soydaşların Miraç kandilini kutlayan Kılıç, Batı Trakya’da soydaşlarla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Son olarak kılınan öğle namazı sonrasında davetlilere pilav ve ayran ikram edildi. Daha sonra da Yassıören Eğitim Kültür ve Spor Derneği ziyaret edildi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz