Ana Sayfa Batı Trakya Haberler Yassıköylü Gençler Yok Olmaya Yüz Tutmuş Kültürümüzü Canlandırmaya Devam Ediyor

Yassıköylü Gençler Yok Olmaya Yüz Tutmuş Kültürümüzü Canlandırmaya Devam Ediyor

14
0

Yassıköylü Gençler uzun yıllar aradan sonra bir ilki gerçekleştirdi geleneksel Hıdırellez-Bahar Şenliklerinde buluştu.

Yassıköy Belediyesi Azınlık ve Kültür Derneği tarafından gençlerin Yassıköy’de ilk kez düzenledikleri Hıdırellez-Bahar Şenliği’ne ilgi yoğundu.

Yassıköy futbol sahasında yapılan etkinlikte GTGB Folklor ekibinin yanısıra, genç kızlar “Hıdırlez çömleği adeti” ve toprak çömlekten “Martufal çekme adeti” gibi Batı Trakya’da yok olmaya yüz tutmuş gelenek ve görenekleri uzun yıllar aradan sonra yeniden canlandırdılar.

Bu anlamlı ve bir o kadar güzel etkinlikte Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Gençlik Kolu Başkanı Burak Adil gençleri yalnız bırakmadı.

Yassıköy Belediyesi Azınlık ve Kültür Derneği Başkanı Gökhan Mümin Hıdırellez-Bahar Şenlikleri ile ilgili BİRLİK Gazetes’ne yaptığı kısa değerlendirmede, “Dernek olarak yıl boyunca yaptığımız etkinliklerle Batı Trakya Kültürümüzde yok olmaya yüz tutmuş geleneklerimizi yeniden canlandırmak üzere Dernek yönetimi olarak Yassıköylü gençlerimizin de büyük katkılarıyla canlandırmaya ve yaşatmaya devam edeceğiz. Çünkü bu etkinlikler bizim özümüz ve varlığımızı kanıtlıyor. Bu yüzden yediden yetmişe Yassıköy’de yapılan bu etkinlikleri hepimiz birlikte yaşatarak gelecek nesillere aktarmanın gayreti içindeyiz” dedi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz