Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YASSIKÖY KERMESİ İLK GÜNÜNDE ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI

YASSIKÖY KERMESİ İLK GÜNÜNDE ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI

10
0

Batı Trakya Kadın Platformu 2-3 Kasım 2012 tarihlerinde Yassıköy’de kermes düzenledi. Kermese başta Yassıköy halkı olmak üzere, civar köylerden oldukça yüksek bir katılım oldu.

Kermes etkinliğine Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener, eşi Nurel Şener, ve annesi Sevil şener, Muavin Konsolos Adnan Öztürk, Dostluk, Eşitlik, Barış Partisi (DEB) Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Gümülcine Belediyesi “Eşitliğe İlk Adım” Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu, Batı Trakya Kadın Platformu Sözcüsü Sibel Durmuş, Yassıköy Belediyesi Azınlık Kültür Derneği Başkanı Selver Hüseyin, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, Kurcalı Kadınlar Derneği Başkanı Dilek Adalı Osman, Gümülcine Seçilmiş Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, diğer sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda azınlık insanı katıldı. Daha sonra protokol konuşmalarına geçildi.

Batı Trakya Kadın Platformu Sözcüsü Sibel Durmuş

Kermesin açılış konuşmasını Batı Trakya Kadın Platformu Sözcüsü Sibel Durmuş yaptı. Kermese katılan tüm katılımcılara hoşgeldiniz diyen Sibel Durmuş konuşmasına şöyle devam etti: “Batı Trakya Kadın Platformu’nun bu yıl 4. düzenlemiş olduğu Kermeste bulunmaktayız. Batı Trakya Kadın Platformu 2008 yılında kurulmuştur. Batı Trakya Türk kadınlarının güçlü bir şekilde bir araya gelerek aydın, bilinçli ve gelişmiş bir toplum oluşturmak için aldıkları bu insiyatif bu güne kadar yapmış olduğu kermeslerde ve diğer etkinliklerde özellikle Batı Trakya Türkleri Kadın Kurultayı ile tarihe büyük bir damga vurmuştur. Bu güne kadar burada Yassıköy belediyesi halkının yararlarına düzenlenen bu kermes, önemli ve başka bir ayağıdır. Halkımızın büyük desteği ve bugün aramızda bulunan Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu sayın Osman İlhan Şener beyefendinin çok değerli eşi sayın Nurel Şener hanımefendinin bizleri yüreklendirerek, böylesine bize destek vermesiyle yola çıktık ve iki günlük çalışmayla bölge halkının yararına önemli bir gelir elde edeceğimize inanıyoruz. Katıldığınız için hepinize çok teşekkür ederiz. Tekrar höoşgeldiniz, iyi alışverişler.”

Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı

Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı da konuşmasında tüm katılımcılara hoş geldiniz diyerek, konukları burada ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Sivil toplum örgütlerinin toplumsal olaylara karşı duyarlı olması gerekmektedir diyen İsmet Kadı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Batı Trakya Kadın Platformu da son yıllarda düzenlediği etkinliklerle bu konudaki hassasiyetini bizlere göstermektedir. Onların düzenlediği bu önemli ve güzel etkinliklerden biri de Yassıköyde düzenlemeleri, bizim için iftihar vesilesi olmuştur. Ben kendilerine başta başkan ve yönetim kurulu üyelerine, tüm üyeleri olmak üzere ve bu kermeste emeği geçen herkese teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Tekrar hoş geldiniz ve başarılar diliyorum.”

Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener

Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener konuşmasında şunları söyledi: “Sevgili soydaşalrım, protokolün değerli üyeleri; öncelikle sizleri saygıyla selamlıyorum ve Cuma gününüzü kutluyorum. Bu gün burada hayır amaçlı toplandık. Bildiğiniz gibi yardımlaşma, Türk İslam kültürünün en önemli özelliklerindendir. Sizler de bu gün bunu burada sergiliyorsunuz. Ben bu hayır amaçlı kermesi düzenleyen Batı Trkaya Kadın Platformu’nun ve Yassıköy Belediyesi Azınlık Kültür Derneği’nin tüm üyelerine teşekkür ediyorum. Bu kermese Türkiye’den, Yunanistan’dan ve Batı Trakya’dan gönderdikleri malzemelerle ve katkıda bulundukları için de onlara ayrıca teşekkür ediyorum. Cuma gününüzü kutluyorum, teşekkür ederim.”

Kermeste birbirinden güzel renkli figürlerin ve değişik sunumların sergilendiği standlar, ziyaretçi akınına uğradı. Stand kuranlar arasında Türk Hava Yolları Şirketi, Kurcalı Kadınlar Derneği, Dostluk Eşitlik Barış Partisi ve diğer azınlık sivil toplum kurulaşları yer alırken; Birlik Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Sahibi İlhan Tahsin’in eşi Yıldız hanımla birlikte oğlu Alpaslan Tahsin de Kavala kurabiyelerini satışa sundu.

Ayrıca kermes etkinliğinin bugün ve yarın 09:00-21:00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacağı belirtildi.

Video izle:

http://www.dailymotion.com/video/xusg69_yassikoy-de-kermes-heyecani_news

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz