Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YASSIKÖY GENEL LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İTALYA’DAYDI

YASSIKÖY GENEL LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İTALYA’DAYDI

23
0

Yassıköy (İasmos) Genel Lisesi öğrencilerinden oluşan bir ekip eğitim görevlisi Okul Müdürü bayan Sereti Vagia başkanlığında İtalya’ya eğitim amaçlı bir gezi düzenledi. Kuzey İtalya bölgesinde COMENIUS  programı çerçevesinde “Food Technology in Europe” (Avrupa’da Gıda Teknolojisi)  Yunanistan, Fransa, İtalya, Portekiz, Türkiye ve Polonya gibi ülkelerden biraraya gelen okullar kendi ülkelerinde ürettikleri ürünleri tanıtma fırsatı bulmuşlardır.

Yunanistan’dan Yassıköy Genel Lisesi öğrencilerinden oluşan heyet, özel bir bölümde Yunan Fetası’nı (Beyaz Peynir) tanıtma fırsatı bulmuştur.  Ayrıca okul öğrencileri deneyim edinmeleri için bölgedeki değişik mandraları ve hayvan çiftliklerini yakından görme fırsatı bulmuşlardır.

Son olarak program dahilinde bölge Belediyesinde her okul kendi ülkesini ve bölgesini eğitim aracılığıyla tanıtma fırsatı bulmuştur. Etkinliğe katılan Yassıköy Genel Lisesi Yunanistan’ın, Batı Trakya’nın ve Yassıköy’ün güzelliklerini tanıtma fırsatı bulmuştur.

Ayrıca gezide öğrenciler bölgedeki Gradelle köyünde koruma altında olan tarihi mekanları ziyaret etme fırsatı bulmuşlardır. Milano gezisinin ardından kafile büyük deneyim ve bilgilerle Yassıköy’e geri dönmüştür.

 

    

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz