Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YASSIKÖY (İASMOS) BELEDİYESİ’NDE AVUKAT ÖNDER MÜMİN SESLERİ DUYULMAYA BAŞLADI!

YASSIKÖY (İASMOS) BELEDİYESİ’NDE AVUKAT ÖNDER MÜMİN SESLERİ DUYULMAYA BAŞLADI!

31
0

Yassıköy (İasmos) Belediyesi’nde Avukat Önder sesleri duyulmaya başladı!

Yunanistan’da yeni Yerel Yönetimlerin belirlenmesi için 2019 yılında sandık başına gidilecek. Bu uğurda halka hizmet etmek isteyen yeni siyasi yüzler ülke genelinde olduğu gibi, Yunanistan’da Avrupa’nın en geri kalmış bölgesinde uluslararası anlaşmalardan kaynaklanan haklarla belirlenen ve yaşamını sürdüren Azınlığın yoğun olarak yaşadığı Batı Trakya bölgesinde, zor ekonomik koşullara rağmen varlığını sürdürmek isteyen Azınlık insanı, günlük yaşamını sürdürdüğü kendi bölgesinde çıkış yolunu yine kendi insanlarından yana kullanmaya hazırlanıyor.

Kazanılan bir Belediye yönetiminde yine ve yine kendi insanını görmek istiyor, aksi zaten düşünülemez, çünkü eski yılların çile ve izleri halen günümüzde merkez Atina yönetimi tarafından hele hele son hükümetin uygulamalarıyla fazlasıyla hatırlatılıyor. Dolayısıyla da çatlak seslere hiç gerek yok.

Azınlık insanı tercihini, çok ihtiyacı olan yeni beklentilerini siyaset arenasında yorgun, heyecanını kaybetmiş, hizmet anlamında verebileceğini vermiş siyasilerden yana değil, bu defasında hizmet bayrağını eline alarak yeni heyecanı halkıyla birlikte, beklentilere cevap verebilecek bir şekilde yaşamak isteyen genç siyasilerden yana kullanmak istiyor. Bu da toplumumuzun gayet doğal hakkı, bitiş çizgisinde ipi göğüsleyecek olan “bizim insanımız olsun” düşüncesi asla değişmemesi gereken önceliklerden biri olmalıdır. O benim amucam, bu benim masa arkadaşım mantık ve düşüncesiyle ipin ucunu p…… eline vermek bölge insanı açısından bir intihar olur. Yıllar öncesi yönetilme uygulamasına dönersin, kapılarda bekletilirisin, horlanırsın. UNUTMA!!!

Bu düşünceyle, kalbi duyguların derinliklerinde, son yılların bu zor siyaset arenasında, insanların siyasilere karşı inançlarını kaybettikleri bir dönemde, soydaşlarına hizmet etmek için kollarını erken sıvayan genç siyasetçilerimizden Avukat Önder Mümin, Yerel Yönetimlerdeki deneyimiyle zorlukları iyi bildiğinden ve analiz etme kapasitesinin yüksek olmasından dolayı, işi aylar öncesinden sıkı tutmak üzere kolları sıvadı ve 7 Kasım akşamı Yassıköy’de, Belediye’nin kalbinin attığı yerde çok açık bir şekilde Yerel Yönetimde hizmet sevdası ve ileri görüş hizmetindeki düşüncelerini açıklayacak.

Bu hareket gayet doğal, siyasetin doğasında var kendini anlatmak ve hizmette bir bayrak yarışında ayırım gözetmeden vede bir öncekilere çamur atmadan dürüstçe “ben de varım” diyebilmek her babayiğidin harcı değil. Sahneye yeni çıkmak isteyenler işe en kötü yanından başlar, bir öncekileri kötüleyerek. Bu tutarsız, samimiyetsiz ve etik olmayan bir siyaset pazarlığıdır. Şu ana kadar Avukat Önder Mümin’in bu yolu seçmediği açıkça görülüyor.

Haftalardan beri seçim bölgesini dolaşıyor ve şimdiki Belediye Başkanı İsmet Kadı ve ekibi hakkında bir tek olumsuz kelime dahi etmediği herkes tarafından açıkça görülüyor. Bölge insanı da zaten ilk andan itibaren Önder’in bu yanını sevdiği ağızdan ağıza dolaşıyor. Bu bir yarış, netice halkın tercihinden çıkacaktır, ama bu bir öncekini kötüleyerek değil, hizmette bayrağın daha yükseğe, yapılamayanların yapılmasına yönelik projelerle olması gerekir.

Yerel Yönetimde genç ve deneyimli siyasetçi Avukat Önder Mümin 7 Kasım akşamı adaylığını resmen açıklayacak. Fazla söze gerek yok, hizmet bekleyen bölge insanını ikna edebilecek mi? göreceğiz.

Batı Trakya’da insanlarımız artık şunu iyi bilmelidir, yargısız infaz en kötü uygulamadır. Bekleyelim, görelim, yaptıklarını göz önünde bulundurarak kararımızı verelim, yapmak istediklerini yapması için de bir fırsat verelim dönemi başlamalıdır….Ama siyaset de bu zaten….beğenmezsin, yenisini getirirsin…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz