Ana Sayfa Batı Trakya Haberler Yarın Sabah İskeçe Azınlık Okulunda Eylem Var

Yarın Sabah İskeçe Azınlık Okulunda Eylem Var

7
0

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nde vardiyalı eğitim uygulamasına öğrenci ve veliler tepki gösterdi.

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nde vardiyalı eğitim uygulamasına öğrenci ve veliler tepki gösterdi. Öğrenci kalabalığı gerekçe gösterilerek iki yıl aradan sonra yeniden vardiya uygulamasına geçilmesini protesto etmek üzere öğrenci velileri okulun açıldığı ilk gün sorunun çözümü için eylem yapacak.

Vardiya uygulamasına göre, İskeçe şehir merkezi ve yakın civar köylerdeki öğrenciler okula öğleden sonra gitmesi planlanırken, diğer köylerden gelen öğrencilerin ise sabah saatlerinde ders yapacakları belirtiliyor.

Velilerin Okul müdürü ile yaptıkları görüşmenin ardından, Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliği toplanarak durum değerlendirmesi yaptı. Neticede veliler 12 Eylül 2019 Perşembe sabahı saat 07:45’te okul önünde eylem yapma kararı aldı.

Yapılacak olan eylemde okul birkaç saatliğine kapatılacak, öğretmen ve öğrenciler okula alınmayacak. Veliler bununla da yetinmeyecek Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliği üyelerinden oluşan heyet hep birlikte önce İl Eğitim Müdürlüğü’ne, İskeçe Belediyesi ve konuyla ilgili diğer yetkili kurumlara giderek sorunun hallolması için girişimler yapması bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz