Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YARDIM PAKETİNİ 222 MİLLETVEKİLİ ONAYLADI

YARDIM PAKETİNİ 222 MİLLETVEKİLİ ONAYLADI

12
0

Yunanistan meclisi, saatler süren oturumun ardından uluslararası alacaklılarla üzerinde anlaşmaya varılan üçüncü yardım paketini onayladı. Binlerce Yunan dün meclis önünden sıkı tasarruf programını protesto etti.

Yunanistan meclisinde 24 saatten fazla süren oylama sonucunda 85 milyor euro hacmindeki yeni yardım paketi onaylandı.

14 Ağustos 2015 Cuma sabahı saat 10:00 civarında 222 EVET, 64 HAYIR, 11 ÇEKİMSER oyuyla yeni önlemler paketi parlamentodan geçti. 3 milletvekili ise oylamaya katılmadı.

İktidar partisi Syriza’nın sol kanadından çok sayıda milletvekili “hayır” oyu kullanacağını açıklamıştı. Ancak muhalefet destek sinyali vermişti. Yunanistan’ın uluslararası alacaklılar ile varılan anlaşma doğrultusunda üçüncü yardım paketi karşılığında sıkı tasarruf önlemlerini hayata geçirmesi talep ediliyor.

Bugün Brüksel’de bir araya gelen Euro Bölgesi maliye bakanlarının da paketi onaylaması bekleniyor. Ancak, yardım paketinin yürürlüğe girebilmesi için Euro Bölgesi’nin aralarında Alman meclisinin de bulunduğu çok sayıda ulusal parlamento tarafından da onaylanması gerekiyor.

Avrupa Merkez Baknası’na 20 Ağustos’ta kredi ödemesi yapması gereken Yunanistan’ın acil olarak sıcak para girişini sağlaması gerektiğine dikkat çekiliyor.

Meclis önünde protesto

Yunan devlet televizyonunun aktardıklarına göre, binlerce Yunan meclis binası önünde toplanarak yeni yardım paketi karşılığında şart koşulan sıkı tasarruf önlemlerini protesto etti. Komünist PAME sendikası ile Kamu Emekçileri Konfederasyonu ADEDY pakete “hayır” diyen Yunanları protestoya çağırmıştı.

IMF’den Yunanistan uyarısı

Öte yandan Yunanistan’ın uluslararası alacaklıları arasında bulunan Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) yeni yardım paketine katkı sunup sunmayacağı ise belirsizliğini koruyor. İki haftalık bir ziyaret çerçevesinde Atina’da bulunan IMF’nin Yunansitan ekibi sorumlusu Delia Velculescu, “Yunanistan’ın Avrupalı ortaklarının ülkenin borç yükünün azaltılması için borçları silinmesi kararı alması bizi sevindirir” dedi. Velculescu, kurumun yardım paketine katkı sağlayıp sağlamayacağı yönündeki kararını, Yunan hükümetinin programın öngördüğü adımları atması ve borçların silinmesi yönündeki girişimlerden sonra vereceğini söyledi.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz