Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “YAPILAN BU YANLIŞTAN DÖNÜLMELİDİR”

“YAPILAN BU YANLIŞTAN DÖNÜLMELİDİR”

21
0

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK) Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’nin Gümülcine’deki şubelerinin kapatılmasını kınadı ve yapılan bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğini vurguladı.

KINAMA

2 Haziran 2016

Hatırlanacağı üzere 21 Nisan tarihinde Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’nin Gümülcine’deki B şubesini Savcı ziyaret etmiş ve ziyaretten sonra da, Gümülcine Belediyesi Sosyal Yardım Birimi (Pronya) yetkilileri yine dernek şubemize gidip buranın kapatılması gerektiğini sözlü olarak belirtmişlerdir. Aynı gün BTAYTD Yönetim Kurulu üyelerine, sanık sıfatı ile, celpnameler ulaşmaya başlamış olup, Yönetim Kurulu üyelerine isnat edilen suç “İzinsiz Kreş Çalıştırma” suçudur. Bu kesinlikle kabul edilemezdir.

Bunların sonucundan 23 Mayıs 2016 tarihinde Derneğin Gümülcine’deki üç şubesi kapatılması yönünde Gümülcine Belediyesi Başkanı sayın Petridisin imzaladığı kararlar tebliğ edilmiş ve şubelerin faaliyetleri mecburen durdurulmuştur.

34 yıllık bir geçmişe ve 1200’ü aşan üyeye sahip Azınlığımızın bu güzide kuruluşumuz hiçbir zaman illegal faaliyetlerde bulunmamış, tüzüğünde belirtilen amaçlar çerçevesinde farklı farklı yerlerde şubeler açarak dernek faaliyetlerini sürdürmektedir.

Danışma Kurulu olarak Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’ne ithaf edilen bu asılsız suçlamalar kabul edilemez, bir an önce bu yanlıştan dönülmeli ve kapatılan Dernek şubeleri biran önce üyelerin hizmetine tekrar açılmalıdır.

BATI TRAKYA TÜRK AZINLIĞI DANIŞMA KURULU

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz