Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “YAPILAN BU DEMOKRASİ DIŞI DAVRANIŞ AZINLIĞIN ENTEGRASYONUNA BÜYÜK DARBE VURACAK”

“YAPILAN BU DEMOKRASİ DIŞI DAVRANIŞ AZINLIĞIN ENTEGRASYONUNA BÜYÜK DARBE VURACAK”

24
0

Dostluk, Eşitlik, Barış (DEB) Partisi yazılı bir açıklama yayınlayarak Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’nin şubelerine yapılan baskın ve kapatmaların hatalı bir uygulama olduğunu ve bir an önce bu yanlıştan dönümesi gerektiğini vurguladı.

Açıklamada, “BTAYTDnin şubelerine yapılan bu baskınları, sadece seyretmekle yetinen ve suskunluğunu sürdüren çoğunluk aydınlarını da göreve davet ediyoruz. Bu yapılan demokrasi dışı davranışın azınlığın etegrasyonuna büyük darbe vuracağı tartışma götürmez bir gerçektir. Barış ve karşılıklı saygı çerçevesinde yaşayan toplumumuzun huzurunu bozan bu davranışlara çoğunluk siyasetçilerinin seslerini yükseltmemelerini ve seyirci kalmalarını da endişe ile izliyoruz” ifadelerine yer veriliyor.

BASIN AÇIKLAMASI

BATI TRAKYA AZINLIĞI YÜKSEK TAHSİLLİLER DERNEĞİ ŞUBELERİNİN KAPATILMASI KABUL EDİLEMEZ!

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği bugüne kadar tüzüğünde var olan amaçlar doğrultusunda, şubeler açarak dernek faaliyetlerini sürdürmüştür. Batı Trakya Türk Azınlığına büyük hizmetleri olan bu derneğimiz tertemiz 34 yıllık bir geçmişe ve 1200ü aşan üniversite mezunu üyeye sahiptir.

Şubelerine polislerin ve savcının gönderilmesi, faaliyetlerine isnat edilen “’İzinsiz Kreş Çalıştırmasuçlamasıyla son verilmesinin istenmesi ve BTAYTD Yönetim Kurulu üyelerine sanık sıfatıile, celpnamelerin ulaştırılması, Batı Trakya Türk Azınlığının hiçbir ferdi tarafından kabul edilemeyecek bir uygulamadır.

AB üyesi ülkemizin azınlığın dernekleşme özgürlüğünü engellemesini, demokrasiye, insan hak ve hürriyetlerine yakışmayan bu uygulamayı sürdürmesini anlamakta güçlük çekiyoruz.

BTAYTDnin şubelerine yapılan bu baskınları, sadece seyretmekle yetinen ve suskunluğunu sürdüren çoğunluk aydınlarını da göreve davet ediyoruz. Bu yapılan demokrasi dışı davranışın azınlığın etegrasyonuna büyük darbe vuracağı tartışma götürmez bir gerçektir. Barış ve karşılıklı saygı çerçevesinde yaşayan toplumumuzun huzurunu bozan bu davranışlara çoğunluk siyasetçilerinin seslerini yükseltmemelerini ve seyirci kalmalarını da endişe ile izliyoruz.

DEB Partisi olarak Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneğine yüklenen bu asılsız suçlamaları kabul edilemez buluyoruz, yapılan bu yanlıştan dönülmesini ve kapatılan BTAYTD şubelerinin açılmasını bekliyoruz. BTAYTD şubelerine yapılanları tüm azınlığımıza yapılmış bir suçlama olarak görüyoruz ve tüm sorumluları kınıyoruz.

DEB PARTİSİ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz