Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YAĞMUR ÇAMUR DEMEDEN CUMA NAMAZI SELANİK’TE PARKTA EDA EDİLDİ

YAĞMUR ÇAMUR DEMEDEN CUMA NAMAZI SELANİK’TE PARKTA EDA EDİLDİ

27
0

Yağmur çamur demeden Cuma namazı Selanik’te parkta eda edildi.

“Selanik Balkanlar’ın merkezi, Türk turistleri Selanik’e bekliyorum” diyen Belediye Başkanı Yannis Butaris bu manzarayı halen görmezlikten geliyor, ama çözüm arama yoluna maalesef gitmediği görülüyor.

Selanik’te yaşayan Müslümanlar aylardan beri Cuma namazını Derneğin yanında bulunan parkta kılmaya devam ediyor. Sonbahar’ın gelmesiyle havaların soğuması ve yağmur yağmasına aldırış etmeyen Selanik’te yaşayan Müslümanlar Cuma namazını yine bu hafta da parkta kıldılar. Yetkililer ise halen yaklaşık 3 aydan bu yana bu durumu görmezlikten gelmeye devam ediyor.

Anlaşılan cesaretli olduğu söylenen, “Türk turistleri Selanik’e bekliyorum” diyen Belediye Başkanı Yannis Butaris de maalesef cami konusunda sınıfta kalmaya devam ediyor. 

Bunun sebebi ise, dernek çatısı altında bir bölümde kendi imkanlarıyla oluşturdukları namazgahın Yunan devleti tarafından izinsiz ibadethane olduğu gerekçesiyle kapatılmış olmasıdır.

Gerçek anlamda şu an Selanik’te yaşayan yaklaşık 4.000 Müslümanın ibadetlerini yapacak bir caminin bulunmaması kabul edilir gibi değil. Bırakın camiyi bir namazgahın dahi olmaması var olanın da kapatılmış olması asla kabul edilecek bir durum değildir. 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz