Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YAKA KİRAZI, YAKA IKE ŞİRKETİ İLE AVRUPA’YA YELKEN AÇACAK

YAKA KİRAZI, YAKA IKE ŞİRKETİ İLE AVRUPA’YA YELKEN AÇACAK

26
0

Meşhur Yaka Kirazı, YAKA IKE şirketi ile birlikte Avrupa’ya yelken açacak.

8-10 Şubat tarihleri arasında Almanya Berlin’de düzenlenen Avrupa’nın en büyük Meyve-Sebze ve Makina Fuarı olan Fruit Logistica’ya, YAKA IKE Kiraz Şoklama ve Paketleme tesisi de stand açarak yerini aldı.

İşadamı Levent Sadık Ahmet ten almış olduğumuz bilgiler doğrultusunda; Fruit Logistica’nın önemine değinen işadamı, “Fuar çok yoğun ve verimli geçti” dedi.

Yeni kurulan tesisin büyük ilgi görmesini ise şöyle özetledi;

“Şirket olarak hiçbir masraftan kaçmadık, aksine hijyen, paketleme ve teknoloji ile ilgili uluslararası sertifika kuruluşlarının talep ettiğinden daha fazlasını yaptık. Altı farklı uluslararası sertifikaya başvurduk, bunun haricinde kiraz üreticimizi de Avrupa Birliği kuralları gereği olan sertifikayı da YAKA IKE olarak üreticimize temin ettik. Yaka IKE uluslararası pazarda yapmış olduğu yatırımla kabul gördü. Bundan sonra, klasik tedarik, eski teknoloji ve sertifikaları bulunmayanların kabulü çok zor olacak. Dünyanın dört bir yanından gelen çok ciddi şirketlerle verimli iş görüşmeleri yapıldı.

4 üncü kuşak dünyanın 39 ülkesinde faaliyet gösteren A.B.D.li firma sahibinin bizleri tebrik etmesi beni ve ekibimi gururlandırmıştır. Amaç üretici ile kazan-kazan ilişkisini doğru kurmak. Şirket olarak bugüne kadar seminerler, budama eğitimleri, ilaçlama eğitimleri, toprak analizi ile üreticilerimizi desteklemekteyiz ve desteklemeye devam edeceğiz. Her zaman üreticimizin yanında olacağız. Üreticimiz ne kadar kaliteli kiraz üretirse, genel giderleri düşer, kazancı artar.

Kiraz üretimi;

Almış olduğumuz bilgiler doğrultusunda bu yıl bölgede 15.000 civarı yeni fidan siparişi verilmiş olup dikimleri de  gerçekleşmektedir. Doğru Kiraz dikimi yapıldığı takdirde en geç 3 yılda verim alınıyor. Dönüm maliyeti 400 ila 1000€ arasında yapılacak olan dikime ve yatırıma bağlı olarak değişmektedir. Ortalama dönüme, arazi şartları ve dikim şekline bağlı olarak 75-80 fidan dikilir. 3 üncü yıldan itibaren kurulan bahçe kendini amorti etmeye başlar. Ortalama gelir dönüm başı en az 700-800€’nun altına düşmez. 2020 itibariyle Avrupa Birliği teşvikleri ile ilgili hoş haberler duyulmamaktadır.

Duyulan kesintiler gerçekleştiği takdirde bölgede üretilen diğer tarım ürünleri ciddi gelir kaybına uğrayabilir. Ancak şu an bunlar duyum resmi bir açıklama yok.

Standımızı, T.C Berlin Büyükelçisi Sayın, Ali Kemal AYDIN, Yunanistan Ticaret Müşaviri, Batı Trakya Tarım Enstitüsü yetkilileri, Türkiye’den işadamları, Ticaret Oda Başkanları da bizleri ziyaret etmiş olup, her konuda destek ve işbirliğine hazır olduklarını tarafımıza ifade etmişlerdir.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz