Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YAKA IKE DÜNYA’DA AZ, AVRUPA’DA TEK OLAN BRC AA+ SERTİFİKASINI ALDI, BİR...

YAKA IKE DÜNYA’DA AZ, AVRUPA’DA TEK OLAN BRC AA+ SERTİFİKASINI ALDI, BİR DE GÜMÜLCİNE MANAVLAR ÇARŞISINDA YENİ YERİNDE KİRAZI SATIŞA SUNDU!!!

27
0

YAKA IKE yerinde saymıyor, sabırla ilerliyor, Dünya’da az, Avrupa’da tek olan BRC AA+ sertifikasını aldı, bir de Gümülcine manavlar çarşısında yeni yerinde kirazı satışa sundu.

Rodop ili Gümülcine bölgesi kaliteli kirazıyla yıllardan beri Yunanistan piyasasında tanınırdı. Ancak, başarılı işadamı Levent Sadık Ahmet’in 3 milyon Euro ve üzerinde yatırım yaparak kurduğu YAKA IKE şirketinin faaliyete geçmesiyle artık Avrupa’nın birçok ülkesinde marketlerin raflarına girmeyi başardı.

Başarılı çalışmayla, üretim alanında samimi ve doğru bilgileri kiraz üreticisine aktarmaya yönelik kış aylarında uzmanlarla birlikte köyleri dolaşarak büyük çaba sarf eden YAKA IKE, yıllardan beri bölgemizde bilinenin, ağaçların budanmasından tutun da bakımına ve üretim yöntemine yönelik değerli bilgileri aktarıyor.

Bunun neticesinde bu uygulamayı benimseyen kiraz üreticilerinden bazıları istenilen standartları yakalamaya başladı. Neticede üretimdeki kalite sonucunda bunun karşılığını da gerektiği şekilde almaya başladıkları görülüyor.

Tabii ki kiraz hassas bir ürün, hava şartlarının elverişsiz olmasından kaynaklanan bazı durumlarda, kiraz kalitesinin düşmesi üreticiye ve akabinde de bunu Avrupa pazarlarına pazarlayan YAKA IKE şirketine olumsuz yansımaları da oluyor. Tüm bu olumsuzluklara rağmen, YAKA IKE şirketi üreticiyi mağdur etmemek için sınırları zorluyor ve bunun neticesinde bu yıl ilk kez sapsız kirazı da almaya başladı. Burada amaç, üreticinin mağdur olmaması, yarı yolda kalmaması.

Ancak üreticimiz şunu çok iyi anlaması lazım, “üstü seni içi beni yakar” zamanları çok gerilerde kaldı artık. Avrupa’da kalite satıyor, çamur ise batıyor ve batırıyor. Seçmemiz lazım, para kazanmak istiyor muyuz? Veya amaç birilerini aldatacağız mantığı ile mi yürüyeceğiz? Bu tesis mostra için değil, kiraz üreticisini desteklemek üzere kuruldu.

Desteklemek derken, yanlış anlaşılmasın, çöpü sapı, çarığı çürüğü alacak ta zannetmeyelim. Ürünü birinci kalite olanın da parası peşin, ürünü ikinci kalite olanın da parası peşin. Masala para yok!!! Kimsenin bir kuruşu kalmadı, asla kalmayacak. Eskiler gitti artık, açın gözünüzü. Uyanıklar ise başka yere.

Ancak kiraz üreticisi de bu tesisi yaşatmak için doğru olanı yapmakta yükümlüdür. Aksi halde, geçmişte olduğu gibi, “TIR devrildi, yan yan yattı çamura battılar” dönemlerini yaşamak zorunda kalmayalım. Seçim sizin!!!

AVRUPA’DA BRC AA+ SERTİFİKASI ALAN İLK VE TEK!!!

YAKA IKE Kiraz Paketleme Tesisi, denetleme kurulu tarından ani baskınlarla yapılan denetleme sonucunda, geçtiğimiz günlerde dünyada az Avrupa’da ilk ve tek BRC AA+ sertifikasını almaya hak kazanan tesis olmuştur.

Bunun ne demek olduğunu, Batı Trakya’daki kiraz üreticimiz sabırla önümüzdeki yıllarda anlayacaktır. Çeşitli spekülasyonlara kulak asmadan başkalarının söylediği gibi, değil, olması gerektiği şekilde yoluna inandığı gibi devam eden YAKA IKE Kiraz Paketleme Tesisi, kiraz üreticisinin para kazanması ve kazan-kazan yönteminde ısrarcı. Buradan asla taviz vermeyen şirket, bunu bölge halkımızı düşünerek yapıyor. Yıllarca yapılan yanlış ve yönlendirmeli ticareti asla benimsemeyen şirket politikası, kaliteye çok çok önem veriyor. Her fırsatta, “ürünü güzel olan iyi para alacak, olmayan ise yerinde sayacak” mantığı ile hareket ederek bölgede üretimde yeni bir sayfa açıyor. “Bildikleriniz unutun” mantığı ile üreticiyi eğitmeye devam edecek.

GÜMÜLCİNE MANAVLAR ÇARŞISINDA SATIŞLAR BAŞLADI!

YAKA IKE Kiraz Paketleme Tesisi, yeni bir atılım yaparak Rodop ilinde “bahçeden tezgaha” uygulamasıyla her gün taze kirazı tüketiciye sunmaya başladı.

Gümülcine manavlar çarşısında yeni açtığı satış mağazasında en iyi kirazı piyasada en uygun fiyata satmaya başladı. Böylece, Avrupa’ya ve dünyanın birçok ülkesine servis edilen kaliteli kirazı bölge insanının da emrine sunmaya başladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz