Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “VOLOS-İZMİR FERİBOT SEFERİ PROJESİ GERÇEKLEŞTİRİLİRSE, TURİZMİN YANI SIRA TİCARET DE ÇOK GELİŞECEK”

“VOLOS-İZMİR FERİBOT SEFERİ PROJESİ GERÇEKLEŞTİRİLİRSE, TURİZMİN YANI SIRA TİCARET DE ÇOK GELİŞECEK”

17
0

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Yunanistan’ın Volos kenti ile İzmir arasında deniz bağlantısının sağlanmasının, iki yakanın turizm ve ticaretine çok büyük katkı sağlayacağını belirterek, “Volos-İzmir feribot seferi projesi gerçekleştirilirse, turizmin yanı sıra ticaret de çok gelişecek” dedi.

Yunanistan Magnisia Ticaret Odası Başkanı Aristotelis Basdanis ile Yunanlı iş adamları Voulikas Pantelis, Triantafillos Lampros, İzmir-Volos arasında feribot seferi başlatmak için incelemelerde bulunmak üzere İzmir’e geldi. İl genelinde temaslarda bulunan Yunan heyeti, İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ı da ziyaret etti.

20 yıldır Ege kıyıları ile Ege adaları arasında feribot seferlerinin başlatılması için büyük çaba sarf ettiğini aktaran Ekrem Demirtaş, “Ege denizinin dantel gibi örülmesi gerektiğini her fırsatta söyledim. Bütün Ege adalarına baktığımızda büyük şehirlerin Ege kıyılarına doğru baktığını görüyoruz. Çünkü ekonomik çıkar bunu gerektiriyor. Ancak, Yunanistan’ın uyguladığı politika dolayısıyla Ege adaları ile Ege kıyıları arasındaki ilişkiler fazla geliştirilemedi” dedi.

 “YOLCUNUN YANI SIRA ARAÇ, EŞYA VE TIR’DA TAŞINMALI”

Sabahleyin İzmir’den yola çıkıp öğle vakti Volos’a gitmenin mümkün olduğuna dikkat çeken Demirtaş, şöyle konuştu:

“Volos– İzmir arasındaki mesafe 150 mil kadar. Kuzey Ege, Doğu Akdeniz’den çok daha güzel. Doğu Akdeniz’de savaş var. Bu nedenle turizm için uygun değil. Dolayısıyla Kuzey Ege mutlaka turizme açılmalı. Volos – İzmir arasında deniz bağlantısının sağlanmasını turizm ve ticaret projesi olarak görmek gerekiyor. Turizm acentaları ile işbirliği yaparak gerçekleştireceğiniz 6-7 günlük tur büyük ilgi görür. Farklı bir konsept olur. Şu anda kruvaziyerler bunu yapıyor. Ancak, 6-8 saat bir yerde kalıyorlar sonra başka bir yere gidiyorlar. Oysa ne Volos ne de Selanik’i bu kadar kısa sürede görme imkanı yok. Yolcunun yanı sıra araç, eşya ve TIR’da taşımalı.”

“AMACIMIZ İKİ ÜLKENİN KAZANÇLI ÇIKMASI”

İzmir – Volos arasında deniz bağlantısını başlatmayı istediklerini ifade eden Yunanistan Magnesia Ticaret Odası Başkanı Aristotelis Basdanis ise, “Dostluğumuzu, her iki ülkenin de yararına olacak şekilde verimli hale getirmek istiyoruz. Aralık ayında Travel Turkey Fuarı’nda acentalar arasında bir workshop düzenlemiştik. Mayıs ayında da bir fam trip yapmak istiyoruz. Amacımız, iki bölgenin turizm açısından kazançlı çıkması. İzmir – Volos arasında deniz bağlantısının sağlanması, hem turizm hem de iş bağlantılarını geliştirecektir. Ama bu işe başlamadan önce doğru sonuçlar almak için sizden bilgi ve destek almaya geldik” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz