Ana Sayfa Batı Trakya Haberler VOLOS HALKI ABD’NİN SİLAHLARINA KARŞI SOKAKLARA DÖKÜLDÜ!

VOLOS HALKI ABD’NİN SİLAHLARINA KARŞI SOKAKLARA DÖKÜLDÜ!

24
0

Volos halkı ABD’nin silahlarına karşı sokaklara döküldü!

ABD’nin silahlarının yoğun olarak geldiği liman şehri Volos halkı ellerinde bayraklar ve aleyhte yazıların yer aldığı pankartlarla sokaklara döküldü. ABD ve Atina’nın birlikte gerçekleştirdikleri askeri plan ve tatbikatlarına karşı sloganlar eşliğinde Volos caddelerinde limana kadar yürüdü.

Protesto yürüyüşüne sol örgütlerin yanı sıra, Magnisia bölgesi sivil toplum, kurum ve kuruluşları katıldı. Protestocular, ABD askerleri ile Yunan Ordusu’na mensup askerlerin birlikte gerçekleştirdikleri “Megas Aleksandros” (Büyük İskender) askeri tatbikatının bölge için bir tehdit oluşturduğunu dile getirdi.

Volos Barış Heyeti Başkan Yardımcısı Theodoros Karayannis yaptığı konuşmada özetle şunları dile getirdi. “EEDYE tüm bu gelişmelerden derinden endişe duyuyor ve faaliyetlerini hızlandırıyor. ABD’nin casus İnsansız Hava Araçları Larisa’daki 110. Hava Üssü’nü terk etsin. Stefanovikio, Volos, Dedeağaç, Araksos, Andravida, Aktio, Siros’ta ABD ve NATO’nun askeri üssü kurulmasın. ABD’nin ve NATO’nun Suda’daki ve tüm ülkemizdeki üsleri kapatılsın. Ege’de olası bir savaş durumunda tüm bölgemiz Türkiye’nin silahlarının hedefinde olacak ve insanlarımız zarar görecek. Biz bunun olmasını asla istemiyoruz ve bugün burada Atina’ya ve ABD’ye bunu haykırıyoruz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz