Ana Sayfa Yunanistan Haber “Venizelos”un Yolculuğu Koronavirüse Takıldı

“Venizelos”un Yolculuğu Koronavirüse Takıldı

2
0

“Venizelos” yolcu gemisinde 20 kişide Koronavirüs vakası tespit edildi.

“Eleftherios Venizelos” yolcu gemisi 20 kişide Koronavirüs vakası tespit edildiğinden dolayı 383 yolcusuyla birlikte Pire limanı dışında karantinada bekletiliyor. İki kişinin biri 72 yaşında İsviçre vatandaşı, diğeri de 34 yaşında Endonezya vatandaşının sağlık durumlarının ciddi olmasından dolayı Sahil Güvenlik botuyla gemiden alınarak Attikon Hastanesi’ne sevk edildikleri belirtildi.

Venizelos, Türkiye’den, İspanya’da “Royal Caribbean” turist gemisinin yapımında çalışan teknik peronel ve işçileri almış ve İspanya’nın Cadiz limanına doğru denize açılmıştı, ancak koronavirüs salgını nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı. Türkiye’deki limanlara girmesine izin verilmeyince de Yunanistan’a döndü.

Bunun üzerine 21 Mart tarihinde Pire’ye gelmiş ancak limana girişine izin verilmemişti. Sağlık Bakanlığı’na ait ekipler 383 kişinin testlerini gerçekleştirdi ve sonuçlar bekleniyor.

Gemide, 150 Türk vatandaşı, 83 Endonezya vatandaşı, 82 Ukrayna vatandaşı, 13 değişik ülkelerin vatandaşı ve 36 Yunanistan vatandaşı gemi personeli bulunuyor.

El.Venizelos yolcu gemisi Yunanistan’ın en büyük araç ve yolcu gemilerinden biri olma özelliğini taşıyor ve son döneme Türk işadamları tarafından kiralanmıştı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz