Ana Sayfa Yunanistan Haber Venizelos: “East Med Başından Beri Siyasiydi!”

Venizelos: “East Med Başından Beri Siyasiydi!”

0
0

Yunanistan’da bir dönem siyasi yaşama damga vuran Selanik’li Evangelos Venizelos, “East Med boru hattı projesi baştan beri siyasi nitelikteydi” dedi.

2013-2015 yılları arasında Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı görevlerini yürüten Kamu Hukuku ve Siyaset Bilimi Bölümü öğretim görevlisi olan Venizelos “itiraf” denilebilecek bir açıkmada bulundu ve “EastMed boru hattı ve yeni uluslararası bağlamlar” başlığı ile makale kaleme aldı ve projenin, en başından beri siyasi nitelikte olduğunu vurguladı.

Venizelos, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, İtalya ve İsrail ile varılan anlaşmanın Mayıs 2020’de Yunan Parlamentosunda büyük çoğunlukla onaylandığını hatırlattı ve şaşırtıcı bir noktaya da değinerek, anlaşmayı desteklediğini belirten İtalya’nın, metinde adı geçmesine karşın imza atmadığına dikkat çekti.

“İtalya anlaşmayı imzalamadı”

Evangelos Venizelos, anlaşmayı gönderdiği mektupla desteklediğini belirten İtalya’nın, metinde adı geçmesine karşın imza atmamış olmasını ilginç olarak niteledi.

Eski Bakan Dışileri Bakanı Venizelos, “Projenin uygulanabilmesi için kritik aktörler tarafından siyasi açıdan kabul edilebilir olması gerekir” ifadesini kullandı.

East Med’in hayata geçirilebilmesinin kıta sahanlığı ve Münhasır Ekonomik Bölge sınırlandırılmasına da bağlı olduğunu belirten Venizelos, “Türkiye-Yunanistan ilişkilerindeki hamlelerimizin yer aldığı stratejik çerçeveyi acilen yeniden düşünmemiz gerekiyor” uyarısını da yaptı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz