Ana Sayfa Batı Trakya Haberler VE O’NUN ADI “UPPER MACEDONIA” (YUKARI MAKEDONYA)

VE O’NUN ADI “UPPER MACEDONIA” (YUKARI MAKEDONYA)

31
0

Yunanistan ve “Makedonya” (FYROM) arasındaki yıllardan beri isim sorunu “UPPER MACEDONIA” (YUKARI MAKEDONYA) olarak aşılmışa benziyor.

Yunan basını ve Avrupa basınında çıkan bazı haberlere göre, Yunanistan ve Makedonya arasındaki yıllardan beri isim sorunu “UPPER MACEDONIA” (YUKARI MAKEDONYA) olarak aşılmışa benziyor.

Eğer bu haberler gerçeği yansıtıyorsa şimdi geri kalan kısım da en zor kısmı, çünkü Kocias bunu nasıl açıklayacak? SİRİZANEL hükümeti ortaklığı ne zamana kadar sürecek. İşte bu iki sorun Yunan kamuoyuna nasıl ve ne şekilde ne zaman açıklanacak. Yoksa 1 Nisan şakası olarak Paskalya Bayramı öncesinde mi? veya sonrasında mı? 

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias, Makedonya’nın isim sorunuyla ilgili bazı pürüzler ve anlaşmazlıklar olsa da taraflar arasında uzlaşmaya yönelik adımlar atıldığını, çözüm konusunda iyimser olduğunu belirtti. Elde edinilen ilk bilgilere göre de yıllardan beri iki ülke arasında yaşanan isim sorunu şu an net ve kesin olmasa da “UMK” “UPPER MACEDONIA” (YUKARI MAKEDONYA) olarak aşılmışa benziyor. Bu anlaşmanın içinde en önemli nokta, ABD’nin de garantörlüğünde, “UMK”in ileride toprak talebinde bulunmaması garanti altına alındığı da sızan haberler arasında.

Şimdi sıra bunu Yunan halkına nasıl ve ne şekilde açıklayacaklar. Açıklandıktan sonra da Yunanistan genelinde yaşanacak depremin etkileri richter ölçeğine göre kaç şiddetinde olacak ve SİRİZANEL hükümeti bu sarsıntılara ve artçılara ne kadar dayanacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz