Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar VARVARİGOU’NUN TÜRKİYE İLE YUNANİSTAN ARASINDA İŞBİRLİĞİNİN ARTMASI İÇİN GAYRETLERİ DEVAM EDİYOR

VARVARİGOU’NUN TÜRKİYE İLE YUNANİSTAN ARASINDA İŞBİRLİĞİNİN ARTMASI İÇİN GAYRETLERİ DEVAM EDİYOR

21
0

Yunanistan’ın Edirne Konsolosu Katerina Varvarigou, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Meclis Başkanı Mehmet Eren’i ziyaret etti.

Zıpkınkurt, Eren ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cavit Duvan ile birlikte karşıladıkları Yunanistan Edirne Konsolosu Katerina Varvarigou’ya ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Ziyarette iki ülke işadamlarının karşılıklı ticari işbirliklerini geliştirmek için ve yeni ortak iş imkanlarını araştırmak için projeleri ve çalışmaları olduğunu söyleyen Zıpkınkurt, “Komşu ülkeler ile yapılan işbirliklerine güveniyoruz. Ticari işbirliklerin ülkeleri daha ileriye taşıyacağına inanıyoruz” dedi.

Katerina Varvarigou da Yunanistan ile Türkiye arasında işbirliğinin artması için her konuda yardıma hazır olduğunu söyledi.

Türkiye’den Yunanistan’a giden kişi sayısının her geçen gün arttığını ifade eden Konsolos Varvarigou, “Edirne’de göreve başladığım 2011 yılında Yunanistan Edirne Konsolosluğu olarak 400 vize verdik. Bu sayı şimdi özellikle yaz aylarında 1600’e ulaştı. Vizelerin bir çoğuda uzun süreli” dedi.

Konsolos Katerina Varvarigou’ya yaptığı çalışmaları takdirle karşıladıklarını, Yunanistan Edirne Konsolosluğu görevine atanmasından sonra iki ülke işbirliğinin daha da arttığını söyleyen Zıpkınkurt, Türk işadamlarına verdikleri uzun süreli vize için ve yaptıkları çalışmalar ile Yunanistan ile ülkemiz ekonomisine bulundukları katkılarından dolayı teşekkür etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz