Ana Sayfa Batı Trakya Haberler VARUFAKİS: “LÜTFEN BİZE REFORM İÇİN İZİN VERİN”

VARUFAKİS: “LÜTFEN BİZE REFORM İÇİN İZİN VERİN”

12
0

Hükümetimiz reformlar konusunda halkı ikna edebilecek kapasitededir. Lütfen bize reform için izin verin”

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis, Yunan hükümetinin reformlar konusunda halkı ikna edebilecek kapasitede olduğunu belirterek, “Bize reform için izin verin” dedi.

Varoufakis, Almanya’nın başkenti Berlin’de Hans-Böckler Vakfı’nda düzenlenen bir etkinlikte “Avrupa Birliği’nde Yunanistan’ın Geleceği” konulu bir konuşma yaptı. Avrupa halklarının geçmiş yıllardan bu yana birleştiğine dikkati çeken Varufakis, “Savaşın sonundan beri Yunanistan ve Alman halkı diğer Avrupa halkları gibi birleşiyor. Farklı dillere, farklı kültürlere, farklı mizaçlara rağmen birleşiyoruz. Bir araya gelme sürecinde büyük bir sevinç yaşıyoruz” dedi.”Lütfen bize reform için izin verin” diyen Varoufakis, Yunan hükümetinin reformlar konusunda halkı ikna edebilecek kapasitede olduğunu ve Atina’daki hükümetin esnek bir yapıya sahip olduğunu ifade etti.

Halkın sürekli baskı altında tutulmasının reformları engelleyeceğini aktaran Varoufakis, “Eğer halk daha fazla baskı altına alınırsa emeklilik, vergi sistemi ve iş gücü piyasasındaki reformlar elde edilemez” diye konuştu.Yunanistan’da emeklilik sisteminin reforma ihtiyacı olduğunu dile getiren Varufakis, ancak bunun maaşlarda kesintiye gidilerek yapılmaması gerektiğini ifade etti.

Varufakis, 2. Dünya Savaşı’nın ardından ABD Dışişleri Bakanı Bakanı James Byrnes’ın Almanya için yaptığı “umut konuşması”na atıfta bulunarak, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in de Yunanistan için bir “umut konuşması” yapması gerektiğini söyledi. Avrupa’daki tüm ülkelerin borç krizlerinden etkilendiğini anlatan Varufakis, “Avro Bölgesi’nin kuzeydeki “çalışkan karıncaların” ve güneydeki “tembel çekirgelerin” bir hikayesi olduğu fikrine inanmayın. Yunanistan’da da Almanya’da olduğu gibi çalışkan karıncalar vardı ve hepsi borç krizi başladığında bundan kötü etkilendi” ifadelerini kullandı.

Yunanistan konusunda hızlı bir anlaşmaya ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Varufakis, Yunanistan dışında diğer Avrupa ülkelerinde de “kuşkulu” insanlar olduğunu belirterek, krizin ortaklaşa çözülmesi gerektiğini dile getirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz