Ana Sayfa Batı Trakya Haberler VARTOLOMEOS’U SEREZ’DE PROTESTO ETTİLER

VARTOLOMEOS’U SEREZ’DE PROTESTO ETTİLER

10
0

Kuzey Yunanistan’ın Makedonya bölgesine ziyaret gerçekleştiren Patrik Vartolomeos Serez’de iki kadın tarafından protesto edildi. Bölgede yaklaşık beş gün kalacak olan Vartolomeos değişik bölgelerdeki kiliselerde ayinler gerçekleştirecek. Gitiği yerlerde büyük bir sevgi ve çiçeklerle karşılanan Patrik Vartolomeos, Akritohori’de iki kadının protestosuyla karşılaştı. Kadınlar vartolomeos’a, “değersiz ve hain” diyerek olumlu ve güzel geçen ziyarete gölge düşürdüler. Ancak iki kadın polisler tarafından derhal bölgeden uzaklaştırılarak Poroiya polis karakoluna götürüldüler.

Patrik Vartolomeos’u Akritohori köy meydanında, Karadeniz’den 1920-1922 yılları arasında göç eden Yunanlıların kurdukları dernek üyeleri geleneksel giysileri ve  Karadeniz müziği ile karşıladılar. Patrik Vartolomeos burada yaptığı konuşmasında, “Türkiye’nin Kültür Bakanı tarihi manastırlara (Sümela Manastırı, Aziz İoannis Vazelonas ve Aziz Peorgios Peristereota) giden yolu tamir etme sözü verdi. Daha sonra hasarlı binaları ve bakım onarımlarını ele alacaklarını söyledi. Son yıllarda bazı tarihi manastırlarımızda ayinler gerçekleştiriyoruz ve bölgedeki  ırkımızın şanlı geçmişiyle yeniden birleşiyoruz.”

Vartolomeos halkın kendisini protesto eden kadınlara kızmamalarını tavsiye ederek, “düşünce ve ifade özgürlüğü vardır. Her kişinin inançları ve görünümü,  bütün insanların fikirlerine saygı duyuyorum. Kendilerini belki böyle eğitmişlerdir. Biz her insana karşı açığız. Bizi sevenlere de protesto edenlere de” ifadelerine yer verdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz