Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar VALİ DURUER: “ BALKANLARLA İLİŞKİLERİMİZİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

VALİ DURUER: “ BALKANLARLA İLİŞKİLERİMİZİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

9
0

Edirne Valisi Hasdan Duruer, Balkanlarla ilişkileri geliştirmek istediklerini söyledi.

Vali Duruer, Polis Bahçesi’nde düzenlediği basın toplantısında, Edirne ‘de kendisine iki misyon belirlediğini belirterek, birinci misyonunun geçmişi bugünlere taşımak, ikincisinin ise Balkanlarla ilişkileri geliştirmek olduğunu bildirdi.

Edirne’nin yüzlerce yıl Balkanlar’ın merkez şehri olduğunu anımsatan Duruer,

“Bunu orada çok rahat görme şansına sahipsiniz. Eski coğrafyamızı hinterlandımız olarak kabul ediyoruz. Bulgaristan, Makedonya, Yunanistan ‘da yaşayan soydaşlarımızla, Sancak bölgesi, Gagavuzlar, Pomaklar, Roman vatandaşlarımıza kadar, oradakilerin hepsini vatandaşımız olarak değerlendiriyoruz. Balkanlarla ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz” dedi.

Balkanlar’da yaşayan soydaşların kültürünün devamı konusunda ellerinden gelen gayreti göstereceklerini anlatan Duruer, bir ayağının Balkanlar’da olacağını kaydetti.

Duruer, dün Bulgaristan’da bulunduğunu ifade ederek, “Şumnu’ya arkasından Razgat’a gittik. Kocayusuf’un memleketi karalar köyünde yağlı güreş festivali ilk defa düzenlenmişti. Mükemmel bir festivaldi. Oradaki soydaşlarımızla gurur duydum. Bunun devamı konusunda tüm gayreti göstereceğiz” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz