Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar ULUSLARARASI 3. TÜRK ŞÖLENİ 17-19 MAYIS TARİHLERİ ARASINDA ERZURUM’DA YAPILACAK

ULUSLARARASI 3. TÜRK ŞÖLENİ 17-19 MAYIS TARİHLERİ ARASINDA ERZURUM’DA YAPILACAK

16
0

Güneş Vakfı tarafından geleneksel olarak düzenlenen Uluslar arası Türk Şöleni’nin üçüncüsü 17-19 Mayıs tarihleri arasında Erzurum’da düzenlenecek.

Güneş vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Türk Milletinin ana unsurlarından olan sosyal yardım müesseselerini gerçekleştirme, halkın maddî ve manevî değerlerini geliştirmek amacı ile bir avuç inanmış insanın 1987 yılında kurduğu vakfın kuruluşundan günümüze kadar geçen 25 yıllık sürede “vakıf” olma gerekliliğini yerine getirmek için çaba gösterdiğini söyledi.

 

Prof. Dr. Ceylan, “Ulusal ve uluslararası kültürel faaliyetler gerçekleştiren, konferanslar, sergiler, konserler, tiyatrolar sahneleyerek halkı aydınlatmaya çalışan Güneş Vakfı, muhtaç aile ve öğrencilerin yanında olmayı da “Atamızın İzinde 25 yıl” sözüyle asli görevlerinden saymaktadır.” dedi.

 

“Bu oluşumun varlık sebebi ise, geçerliliğini şüphesiz bugün de halen koruyan “hizmet arzusu” ve bu çerçevede “Allah Rızası”nı kazanma duygusudur” diyen prof. Dr. Ceylan, “ Hedefler kadar, metodun da meşru olması gerektiği ilkesiyle, insanın, maddî ve manevî yönleriyle bir bütün olduğunu kabul eden, hayatı kuşatan ve insanı ilgilendiren her konuyu faaliyet alanında kabul etmektedir. Vakfın düzenlediği “Dış Politika Günleri”, “Uluslararası Türk Şöleni”, “Doğu Türkistan Günleri”, “Gagavuz Günleri”, “Batı Trakya Günleri”, “Özümüzü Kesen Kılıç Tiyatrosu” ve “Deniz Türküsü Tiyatrosu” gibi ulusal ve uluslararası gündemde önemli bir yer bulan büyük organizasyonları bulunmaktadır. Özellikle Erzurum’a davet ettiği Devlet başkanları ve liderlerle Erzurum’un aynı zamanda doğunun önemini vurgulamaya çalışmaktadır.” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz